Vitesse wint met 2-1 van Suriprof/Natio
27 May 2012, 19:54

De Nederlandse Eredevisieclub Vitesse heeft vanavond ook Suriprofs/Natio ingeblikt. De wedstrijd eindigde in 2-1voor Vitesse. De ruststand was 0-0. In de eerste helft speelde Suriprofs/Natio een betere wedstrijd, maar de kansen om te scoren werden niet benut.

Het André Kamperveen stadion was afgeladen. Het weer was goed en het publiek trok massaal naar het stadion om naar hoogstaand voetbal te kijken. Beide ploegen hielden hun doel schoon in de eerste helft.

Na tien minuten spelen in de tweede helft, opende Vitesse de score. Jonathan Reis kreeg de bal aangespeeld en hij zorgde voor de afronding. In de veertigste minuut kopte Just Berends na een voorzet de bal in het doel. Het publiek leefde twee minuten later op na een doelpunt van Sidney Schmeltz van de Suriprofs. Maar deze hoopgevende actie kwam laat. De resterende tijd was niet voldoende om de gelijkmaker te scoren.

Vitesse heeft woensdag met 4-2 gewonnen van Guyana. Hiermee is de Nederlandse club de winnaar geworden van de Parbo Bier Cup. Guyana is met drie punten als tweede geëindigd. Vrijdag moest Suriprof/Natio het onderspit delven tegen Guyana. Suriprof/Natio heeft nul punten en eindigt op de laatste plaats.