Jogi eist rectificatie van Doekhie over beledigingen
18 Mar 2012, 00:00
foto
Assembleelid Rashied Doekhie op SBS-televisie.


Assembleelid Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) eist van Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) dat hij binnen 24 uur zijn uitspraken gedaan op SBS televisie in Nickerie, publiekelijk corrigeert. Doekhie heeft hem in het programma 'Reports' diep beledigd met zijn uitlatingen. Per deurwaardersexploot heeft de politicus zaterdag de brief gekregen.

Doekhie zei in het programma dat Jogi zijn naam heeft vervalst om de staat op te lichten. Hij heeft speeltuinen, schoolterreinen onder valse voorwendselen gestolen. "Iemand die geiten steelt, is geen probleem. Het kan kleptomanie zijn. Wanneer je een geit steelt en eet, dan mag het. Maar wanneer je dat beest eerst hebt misbruikt, dan begin je het verstand van de geit ook te krijgen", aldus Doekhie.

Rectificatie
Jogi zegt aan Starnieuws dat Doekhie publiekelijk in beeld bij SBS moet zeggen dat hij gelogen heeft. Daarnaast moet hij via de krant ook een verontschuldiging aanbieden. Als hij dit nalaat, zal Jogi naar de rechter stappen. Ook SBS had deze beledigende uitspraken niet mogen uitzenden. De eindverantwoordelijkheid ligt bij het medium. Dit heeft Jogi ook kenbaar gemaakt aan SBS.

Doekhie zei verder in het programma dat "Jogi eerst de gestolen zaken maar moet teruggeven aan Saramacca, dan moet hij de messias komen uithangen. Ineens heeft Jogi zoveel liefde gekregen voor Nickerie."
Jogi is bezig met onderzoek naar zandafgravingen in Nickerie. Hij verzamelt informatie om deze zaak bij de procureur-generaal te deponeren. Doekhie herhaalde dat president Desi Bouterse de helft van de VHP zal laten opsluiten. Volgens hem behoren Jogi en assembleelid Lekhram Soerdjan (Nieuw Front/VHP) ook tot dit deel dat opgesloten moet worden. Volgens Doekhie moet Jogi oppassen dat hij niet gelijk opgesloten wordt als hij naar de procureur-generaal gaat.
            video.gif video
Advertenties

Saturday 16 October
Friday 15 October
Thursday 14 October