Boerenveen officieel president-commissaris Staatsolie
17 Mar 2012, 17:00
foto
Narpath Bissumbhar (rechts) bij het startsein van de uitbreiding van de Staatsolieraffinaderij op 25 februari nog op een ereplaats als president-commissaris. (Foto: Ramon Keijzer)


Etienne Boerenveen is nu officieel benoemd tot president-commissaris van Staatsolie. Narpath Bissumbhar is bedankt uit deze functie. De raad van ministers heeft de benoeming van Boerenveen goedgekeurd.

Er was een tijdlang sprake van dat Boerenveen de plaats zou innemen van Bissumbhar. Intussen zijn deze week de officiële stappen ondernomen. Starnieuws verneemt dat de benoeming van Boerenveen in de raad van ministers dinsdag een hamerstuk was. Niemand heeft vragen gesteld over het bedanken van Bissumbhar, die ook door deze regering is benoemd.

Binnen Staatsolie zijn er ook geen problemen over deze benoeming. Directie, staf en bond waren al een tijdje op de hoogte van dat Boerenveen de plaats zou innemen van Bissumbhar. Boerenveen heeft juist ervoor gezorgd dat problemen die gerezen waren in het bedrijf opgelost zijn. De stafleden hadden de mededeling gekregen van Bissumbhar, die namens de aandeelhouder optrad, dat zij niet in aanmerking meer komen voor verhogingen op basis van de collectieve arbeidsovereenkomst. De staf wilde in actie gaan, maar directeur Marc Waaldijk riep met succes de interventie van Boerenveen in.
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November