ATM wil werkloosheid onder jongeren aanpakken
14 Dec 2011, 08:00
foto
ATM-directeur Steven Relyveld (links) en Ferdinand Welzijn, voorzitter van de VSB in Peru (Foto: ATM)


Het werkloosheidspercentage in Suriname is ongeveer 10%. Vooral jongeren tot 24 jaar zijn werkloos. Het regionaal kantoor van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied heeft zich op 12 en 13 december gebogen over deze kwestie.

Op de vergadering die in Lima, Peru, werd gehouden namen deel de directeur van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM), Steven Relyveld en Ferdinand Welzijn, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB). Tijdens de meeting is er breed gediscussieerd over mogelijkheden en modellen om werkloosheid onder voornamelijk jongeren te elimineren dan wel terug te brengen.

Er zijn ideeën besproken om werkgelegenheid te creëren en te bevorderen. Het ILO Decent Work programma zal een bijdrage moeten leveren aan sociale zekerheid en bescherming onder werkende jongeren. Volgens de ILO zal aan het eind van dit jaar het werkloosheidspercentage in Latijns America en het Caribisch gebied ongeveer 7% zijn. Het terugdringen van werkloosheid onder jongeren geniet prioriteit van ATM.
Advertenties

Monday 18 January
Sunday 17 January