President zal Ballast Nedam nog niet betalen
13 Dec 2011, 14:20
foto
President Desi Bouterse beantwoordt vragen in De Nationale Assemblee.


President Desi Bouterse zal eerst juristen raadplagen voordat eventueel overgegaan wordt om de Nederlandse bruggenbouwer Ballast Nedam ruim euro 3.5 miljoen uit te betalen. De raad van ministers heeft het voorstel tot betaling goedgekeurd. Bouterse heeft dit besluit echter nog niet bekrachtigd.

Dit deelde Bouterse vanmiddag mee in De Nationale Assemblee, waar hij ingaat op vragen die gesteld zijn gisteren bij de algemene politieke beschouwingen. Assembleelid Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS) rekende uit dat de brug te Carolina over de Surinamerivier 2.6 keer per vierkante meter duurder is dan de beide bruggen die de regering-Wijdenbosch heeft gebouwd. Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) en Venetiaan kaartten deze kwestie vrijdag aan bij de behandeling van ingekomen stukken. Venetiaan is hierop gisteren verder ingegaan.

Claim ingediend
Het ministerie van Openbare Werken had een contract getekend met Ballast Nedam voor de bouw van een nieuwe brug te Carolina. De vorige is aangevaren door een schuit van Rudisa N.V. Openbare Werken heeft besloten een nieuwe brug te bouwen. Zonder een openbare aanbesteding werd het werk gegund aan Ballast Nedam. Dit zorgde voor enorme kritiek.

De president besloot de zaak stop te zetten en een openbare inschrijving te houden. "Juist vanwege de onduidelijkheden heb ik de uitvoering stopgezet", memoreerde Bouterse. Hierop diende Ballast Nedam een claim van ruim euro 3.5 miljoen.
Advertenties