Vrouwen met gehoorbeperking leren kleding maken
07 Jul, 07:18
foto
Een groep vrouwen met een gehoorbeperking volgt een training. De vrouwen leren kleding maken die ze ten verkoop kunnen aanbieden.


15 vrouwen met een gehoorbeperking zijn zaterdag gestart met een training waarbij zij kleding leren maken. Het project dat ongeveer drie maanden duurt, is geïnitieerd door de stichting Women United Suriname (WUS) en is gefinancierd door de Rotary Club of Paramaribo Quota.

Roseline Daan, voorzitter van de stichting WUS, zegt dat mensen met een beperking zich in een achterstandspositie bevinden, zo ook op het gebied van actieve werkparticipatie en ondernemerschap. Het project wordt uitgevoerd door de stichting Wan Brinki Tamara, die in deze fase zal beginnen met het vervaardigen van verschillende rokmodellen en bloezen. De cursisten krijgen tevens presentatietechnieken aangeboden bedoeld voor de verkoop van hun artikelen.

De WUS-voorzitter geeft aan dat het project als springplank dient voor sociale inclusie van volwassenen met een beperking, binnen een context van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Om hieraan inhoud te geven, is Llenz Advisory aangetrokken die enkele sessies over ondernemerschap zal verzorgen.Daan wijst erop dat het groter doel van dit project is 'participatie'; een belangrijk onderwerp, ook internationaal. In artikel drie van het VN-Verdrag over de rechten van personen met een beperking is vastgelegd: het recht op “volledige en daadwerkelijke participatie in, en opname in de samenleving”, “respect voor verschillen en aanvaarding dat personen met een beperking deel uitmaken van de mensheid en menselijke diversiteit”, “gelijke kansen”, en “toegankelijkheid”.

De beschikbaarstelling van de financiële middelen vloeit voort uit de jaarlijkse Quota Men Cook Out. De organisatie heeft als focusgebied sociaal zwakke groepen in het bijzonder kinderen en volwassenen met een beperking, senioren en verwaarloosde en ondervoede kinderen. Woordvoerder van de doelgroep Rosita Sewcharan is erg enthousiast is over de trainingen. De cursisten zullen hun product op 3 december, de Internationale Dag voor de mens met een beperking, tentoonstellen.
Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July