EK 2024: Moedig en ambitieus, Albanië klaar voor Spanje
24 Jun, 11:22
foto
Coach Sylvinho heeft het volle vertrouwen in zijn ambitieuze team. Albanië staat op de wereldranglijst van de FIFA 58 plaatsen lager dan Spanje. (Getty Images)


Underdogs Albanië staan later op de dag tegen een van de favorieten om het EK 2024 te winnen als ze tegen Spanje spelen. Ze blijven echter "ambitieus" omdat ze voor het eerst in hun geschiedenis een knock-outplek willen veiligstellen. Spanje heeft zich vanuit Groep B al als winnaar gekwalificeerd, terwijl Albanië derde staat met één punt. Moedig en ambitieus, Albanië klaar voor Spanje

Albanië verloor van Italië ondanks het snelste doelpunt in de geschiedenis van het EK, maar kwam toen terug van een achterstand en hield Kroatië op een 2-2 gelijkspel met een dramatische laatste gelijkmaker.

Manager Sylvinho zegt dat zijn ploeg er "voor gaat" tegen Spanje. "Ze zijn een sterk team en we hebben een moeilijke wedstrijd voor de boeg. Maar we zullen het proberen."

"We hebben dappere spelers die ambitieus zijn en we kijken ernaar uit om goed tegen hen te spelen."

De Albanese aanvaller Arber Hoxha zei dat Spanje "het beste team in deze groep is, en niet alleen deze groep, maar ook het hele toernooi".

De ploeg van Sylvinho - die er tijdens het EK 2016 niet in slaagde de groepsfase te verlaten - bevindt zich in een moeilijke positie, maar de Braziliaan zei dat zijn team "trots" is op hun prestaties in Duitsland tot nu toe en nog een stap verder wil gaan.

"Er zijn drie miljoen Albanezen in Albanië en meer dan negen of tien miljoen over de hele wereld. Er was een generatie die hun team nog nooit op een EK zag", aldus Sylvinho.

"We doen het allemaal heel goed. We leven, zijn trots en ambitieus. Spanje is sterk, maar we gaan ervoor in de negentig minuten. We zouden het geweldig vinden om in de laatste zestien te spelen, maar we moeten onze beste prestaties leveren."

Verrassing Albanië
De kwalificatie van Spanje voor de laatste zestien is al bevestigd, maar manager Luis de la Fuente zei dat "prestige" op het spel blijft staan ​​in een "echt zware" wedstrijd. "Albanië heeft fantastische fans en heeft hier al voor een verrassing gezorgd", zei de Spaanse bondscoach.

"We zullen deze wedstrijd benaderen zoals we alle andere hebben gedaan, alsof het de laatste is. Natuurlijk hebben we een spelplan voor de spelers waarvan we denken dat ze geschikt zijn voor dit duel. We concentreren ons alleen op winnen omdat we elke wedstrijd willen winnen."

Albanië kan tweede worden als het Spanje verslaat en Kroatië hetzelfde doet tegen Italië. Maar als de overwinningsmarge van Kroatië twee doelpunten groter is dan die van Albanië, zouden ze boven hun rivalen uit Groep B uitstijgen.

Zelfs als Albanië er niet in slaagt om in de top twee te eindigen, hebben ze nog steeds een kans om door te groeien als een van de vier beste derde geplaatste ploegen.
Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July