EBS-werknemers protesteren bij centrale Saramaccastraat
10 Jun, 10:19
foto
Leden van de OWOS bij de elektriciteitscentrale van de EBS aan de Saramaccastraat. Zij willen een oplossing van de situatie. Zij staan op straat.


De leden van de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zijn vanmorgen getogen naar de elektriciteitscentrale aan de Saramaccastraat. De OWOS was eerst in een algemene ledenvergadering. De leden hebben aangegeven dat ze het wachten beu zijn en togen naar de Saramaccastraat.

Vanaf 13 mei is de situatie bij EBS ontregeld. Er zijn eisen gesteld, waaronder het terugdraaien van het ontslag van voorzitter Marciano Hellings, het opstarten van de collectieve arbeidsovereenkomst, het vervangen van de directie.

De Arbeidsinspectie heeft bezwaar tegen het ontslag. De directie is naar de Ontslagcommissie gegaan en heeft Hellings op non-actief gesteld. Hij mag de terreinen en gebouwen van de EBS niet betreden.

Intussen is er ook op politiek niveau besprekingen geweest, maar een acceptabele oplossing is nog niet bereikt. De OWOS wil niet alleen de kwestie van het ontslag opgelost hebben, maar ook de andere punten. De cao onderhandelingen zijn nog steeds niet opgestart omdat Leo Brunswijk, algemeen directeur van EBS, te kennen heeft gegeven dat hij niet vergaderd met Hellings erbij.
Advertenties