Operatie Sparimakka treedt op tegen illegale activiteiten
28 May, 10:48
foto
Boten op de rivieren en het zeegebied worden gecontroleerd tijdens 'operatie Sparimakka'. Maandag is een illegaal SK-vissersvaartuig met illegalen aangehouden. (Foto: Defensie)


Operatie Sparimakka gaat de strijd aan tegen illegale activiteiten in de binnenwateren en het zeegebied van Suriname. Aan deze interdepartementale maritieme operatie participeren het Korps Politie Suriname, de Kustwacht, en Marine van het Nationaal Leger.

Op de eerste dag van de maritieme operatie Sparimakka gisteren zijn er 19 vaartuigen gecontroleerd. Hierbij is één illegaal SK-vissersvaartuig en zijn zes illegalen, vermoedelijk van Guyanese afkomst, aangehouden, meldt Defensie.

Er worden gezamenlijke vaarpatrouilles gehouden in de rivieren en territoriale wateren. Alle vaartuigen worden geïnspecteerd. 

Al geruime tijd heeft het land te kampen met illegale en ongereguleerde visserij, wat de duurzame visserij belemmert en vormt een bedreiging voor de export. Ook vinden verboden spullen hun weg naar Suriname via zee.
Advertenties

Saturday 13 July
Friday 12 July
Thursday 11 July