PRO werkt aan verandering; genoeg armoede geleden
28 May, 06:52
foto
Herkozen PRO-voorzitter Gerold Sewcharan (m) en de bestuursleden (vlnr): Audrey Christiaan, Jennifer Wong Swie Swan, Joan Nibte, Sharmila Chandi en Fabiënne Alfaisi.


De herkozen voorzitter van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO), Gerold Sewcharan, zegt dat met voortvarendheid gewerkt zal worden om het bestuur aan te vullen. Niet alle oud bestuursleden hadden zich kandidaat gesteld. Enkelen hebben voor nu prioriteit gegeven aan hun privéleven (gezin). De PRO is vastberaden om succesvol te zijn bij de verkiezingen van 2025.

Het nieuwe bestuur bestaat verder uit Joan Nibte (ondervoorzitter), Sharmila Chandi (secretaris), Jennifer Wong Swie Swan (penningmeester), Audrey Christiaan en Fabiënne Alfaisie (nieuw gekozen). Kai Du, Antoon Karg, Curtis Hofwijks, Benito Pick en Stephano ‘Pakittow’ Biervliet, zijn niet teruggekeerd in de leiding van de partij. Het bestuur zit zes jaar aan. Volgens de statuten mag het bestuur bestaan uit maximaal 15 personen. Er vindt aanvulling plaats om ook de balans tussen mannen en vrouwen in tact te houden.

Sewcharan is naast voorzitter ook politiek leider. Hij zei tijdens de verkiezing zaterdag dat de PRO een ongekend succes zal neerzetten in 2025. De partij maakt zich sterk voor "recht en ontwikkeling van eenieder, ongeacht je ras, je nationaliteit, je woonplaats, je geloof; al die dingen tellen niet. Wat telt is dat je op Surinaams grondgebied bent en dan moet je profiteren van de rijkdommen van Suriname. En daar gaat de PRO voor zorgen.”

“We zijn bijna vijftig jaren onafhankelijk en dan nog is er zoveel armoede. Met zo een rijk land. Ik zeg dan ook: het is genoeg. De armoede die we hebben geleden, is genoeg. Die verandering moet komen en de PRO gaat eraan werken dat die verandering komt. PRO gaat niet stoppen! Wie denkt dat PRO gaat stoppen, die volgt de zaken dan niet goed,” stelde de partijleider.

U kunt de toespraak van de herkozen voorzitter van de PRO hier raadplegen.


Advertenties

Saturday 13 July
Friday 12 July
Thursday 11 July