Amoksi wil veiligheidsgevoel Nickerie 'boost' geven
28 Apr, 20:56
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie tijdens een persconferentie in Nickerie zaterdag.


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft een werkbezoek gebracht aan district Nickerie. Hij heeft over een breed scala van onderwerpen gesproken met districtscommissaris Senrita Gobardhan en de plaatselijke leiding van de politie. De bedoeling van het bezoek dat van donderdag tot zaterdag duurde, was om een boost te geven aan het veiligheidsgevoel van de Nickeriaanse burger. 

Tijdens een persconferentie in Nickerie deelde Amoksi mee dat de mogelijkheid tot het opzetten van een opleiding tot reservepolitie. De behoefte aan buurtmanagers, het versterken van de Bikersunit, de vestiging van een dependance van de afdeling Vreemdelingenzaken en de rehabilitatie en nieuwbouw van dienstwoningen zijn ook aan de orde geweest. 

De bewindsman heeft zich georiënteerd op de backtrack route om te kijken welke  faciliteiten daar geïntroduceerd kunnen worden om tot een effectiever optreden van politie en militairen te komen. Een ander punt betrof het tekort aan goed functionerende dienstvoertuigen en het probleem van de afdeling marine politie. Die afdeling beschikt over maar één vaartuig, dat bovendien niet zeewaardig is. 

Amoksi ging wat dieper in op eventuele toekomstige tolheffing bij de Henarbrug. “Het zal waarschijnlijk een hot issue worden om te bespreken, maar we kunnen niet gratis blijven rijden over onze bruggen. In veel landen moet men tol betalen bij bruggen, maar we zien dat dit nog niet gebeurt in Suriname.” De minister benadrukte dat tolheffing belangrijk is om onderhoud aan bruggen te kunnen blijven doen.

Ook controlepost Burnside in het district Coronie is een aandachtspunt van de minister. De post wordt verplaatst naar Coppenamepunt en het ministerie van Volksgezondheid zal helpen met huisvesting, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De Operatie 'Zero Tolerance' wordt ook in Nickerie wordt uitgevoerd. Amoksi is hier ingenomen mee. De resultaten worden dagelijks naar de korpsleiding in Paramaribo worden gecommuniceerd. Met een bezoek aan de Penitentiaire Inrichting Hazard besloot de minister zaterdag zijn bezoek aan Nickerie.

Advertenties

Tuesday 14 May
Monday 13 May
Sunday 12 May