Santokhi: Economische integratie Caricom stagneert
03 Mar, 00:57
foto
President Chan Santokhi (m) tijdens de 46e Caricom staatshoofdenvergadering in buurland Guyana.


De economische integratie in de Caribische Gemeenschap ondervindt stagnatie. "Dat weten we als land. We zijn tijdens de staatshoofdenvergadering overeengekomen dat alle belemmeringen die er zijn systematisch opgelost moeten worden. We gaan die belemmeringen die door inspanningen van een aantal landen weggehaald worden alvast doen."

President Chan Santokhi die heeft deelgenomen aan de 46e Caricom staatshoofdenvergadering in buurland Guyana, zegt dat Suriname een actieve rol speelt in de regionale politiek en invloed heeft op de besluitvorming. "Caricom is geen grote regionale organisatie met honderden miljoenen mensen, maar wel een gemeenschap waar je met heel veel samenlevingen de belangen van die afzonderlijke samenlevingen goed kan bedienen."

Voor hem is de top van de staatshoofden een goed moment om te evalueren. "Het is goed om te evalueren waar we nu staan en wat de zaken zijn die vooruitgang boeken. Ook de zaken die stilliggen en voor belemmeringen zorgen. We hebben bewust gekozen om deelgenoot te zijn van de Caricom." Voor bepaalde vraagstukken moet de samenwerking volgens Santokhi intensiever. "Klimaatverandering is een van de belangrijkste issues. We moeten een stevige stem gaan vormen. Samen kunnen we een sterk standpunt innemen." Hij onderstreept dat de rijke landen die verantwoordelijk zijn voor het broeikaseffect verantwoordelijkheid moeten nemen.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April