Robinhood voor de 8e maal Presidents Cup Kampioen
18 Feb, 22:58
President Chan Santokhi feliciteert de spelers van Robinhood met hun overwinning. De landskampioen heeft ook de Presidentscup veroverd.

De rood, groen en witte formatie, Surinaams en Concacaf Caribbean Shield kampioen, heeft ook beslag gelegd op de Presidents Cup 2024. Robinhood heeft zondagavond de Presidentscup in het Franklin Essed stadion gewonnen van de huidige bekerkampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) met 3-0. In de laatste minuten in de verlening heeft clubeigenaar tevens speler, vicepresident Ronnie Brunswijk ook deelgenomen aan de wedstrijd. Hij kreeg ook een medaille omhangen van president Chan Santokhi, die beloofde het bedrag dat de clubs krijgen te zullen verhogen woensdag in de regeringsraad, waar deze kwestie op de agenda wordt geplaatst.

Robinhood begon de wedstrijd geduldig, speelde breed en zocht waar nodig de diepte op. Het team speelde heel zelfverzekerd en kreeg vroeg in de wedstrijd 2 scoringskansen, maar de verdediging van IMT heeft redding weten te brengen. Bij de aanval van de rood-groene formatie moest de verdediging aan de noodrem trekken door de laatste man en werd Djamiilho Righters neergelegd in de 24e minuut. De arbiter gaf een vrij trap aan Robinhood, terwijl de speler van IMT tegen de rode kaart aankeek.

Vanaf dat moment speelde IMT met 10 man verder. IMT kreeg in de 37e min een kans om op voorsprong te komen, maar de aanvaller trapte de bal over het doel van Robinhood. De spelers zochten de kleedkamers op met een blanco stand.

In de tweede helft hebben beide ploegen halve en hele kansen gehad, maar die werden niet benut. Na de reguliere speeltijd van 90 minuten was er nog geen winnaar uit de bus gekomen. De wedstrijd werd verlengd met 2 x 15 minuten. Tijdens de eerste verlenging, in de 98e minuut kon de verdediging van IMT de druk niet meer aan. De bal kwam bij het verdedigen tegen de hand van een IMT speler aan. De arbiter wees resoluut naar de witte stip.

Righters werd belast met de penalty en hij maakte geen fout: 1-0 voor Robinhood. Met nog 5 minuten te gaan in deze tweede verlenging kwam de 62-jarige speler Brunswijk het veld op als invaller voor zijn team IMT. Robinhood pleegde enkele wissels en 'golden boy' Franklin Singodikromo werd met 3 anderen het veld ingestuurd. Niet lang daarna en wel in de 118e minuut trapte Singodikromo vanuit ongeveer 25 meters de bal buiten het bereik van de doelman van IMT. Hij bracht de stand op 2-0 voor Robinhood. Singodikromo was niet verzadigd want een minuut later ontving hij de bal uit een breedte pass en plaatste deze met zijn rechterbeen in het doel en zette de wedstrijd op slot 3-0.

Robinhood ontving symbolisch een cheque van US$10.000,-, terwijl verliezer Inter Moengotapoe genoegen moest nemen met een cheque van US$5.000,-. De president deed de toezegging dat beide bedragen woensdag door de regering zullen worden verhoogd, echter maakte hij de uiteindelijke hoogte niet bekend.