Regering moet nog veel zaken ophelderen in DNA
25 Jan, 00:00
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk dient Assembleelid Claudie Sabajo van repliek. Zij voerde aan dat veel zaken aangepakt moeten worden in Marowijne. (Beeld: DNA Tv)


De regering komt vandaag in de tweede ronde aan het woord om de vele vragen die gesteld zijn door De Nationale Assemblee te beantwoorden. Gronduitgiften, Mennonieten, betaling van bijkans US$ 8 miljoen aan Pan American Real Estate, te lage bedragen voor diverse sectoren, veiligheidsvraagstuk, onderwijs, ontvangst van goud door vicepresident Ronnie Brunswijk zijn enkele zaken die weer aan de orde zullen komen. De scherpe tegenstellingen tussen de NDP enerzijds en de ABOP/PL en VHP fracties anderzijds waren kenmerkend voor de begrotingsbehandeling tot nu toe.

Ook coalitiepartner ABOP/PL heeft stelling genomen tegen de betaling aan Pan American Real Estate en ondersteunt het onderzoek dat Patrick Kensenhuis (NDP) wil via de procureur-generaal. Hij heeft een brief hierover geschreven en ingediend bij Assembleevoorzitter Marinus Bee. De ABOP/PL fractie wil dat de komst van Mennonieten stopgezet moet worden. Brunswijk verklaarde dinsdag dat deze kwestie woensdag opnieuw wordt besproken binnen de regering. Hij zei dat er duidelijke afspraken moeten komen en de mensen in een afgebakend gebied aan landbouw mogen doen. Dan hoeft niemand grond aan te vragen of te kopen voor Mennonieten. Dit klonk als muziek in de oren van ABOP/PL fractieleider Obed Kanape.

Melvin Bouva (NDP) wil duidelijkheid over bij elkaar ruim 338.000 ha aan terreinen die president Chan Santokhi wil overhevelen naar het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Het gaat om terreinen in verschillende districten. Bouva vindt dat hier een lucht aan hangt. Waarom heeft de regering deze kwestie niet besproken met De Nationale Assemblee? 

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) voerde aan dat de president meerdere malen meegedeeld heeft dat er ruim 300.000 ha aan terreinen zijn gereserveerd bij LVV voor investeerders. Hij heeft ondernemers steeds aangemoedigd om met projectvoorstellen te komen. Volgens Jogi komt de NDP met allerlei zaken om een 'comeback' te maken.

De openbare vergadering waar de regering weer aan het woord komt, is gepland voor vandaag 11.00 uur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May