ACS maakt zich sterk voor connectiviteit regio
05 May, 15:17
foto
Minister Albert Ramdin, die de voorzittershamer van ACS hanteert, verwelkomt secretaris-generaal Rodolfo Sabonge in Suriname. (Foto: CDS)


Secretaris-generaal Rodolfo Sabonge van de Associatie van Caribische Staten (ACS) laat optekenen dat het   belangrijkste doel van de conferentie in Suriname is het verbeteren van de connectiviteit in de regio. Dit omvat het vergroten van handel, toerisme en algemene ontwikkeling. Zonder goede connectiviteit zijn deze aspecten moeilijk te realiseren”, merkt de ACS-topman op. Van 6 tot 9 mei worden diverse activiteiten gehouden in Paramaribo, waarbij ruim 200 buitenlandse gasten worden verwacht.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft ook het belang van de verbeterde verbindingen aangekaart. “De focus tijdens de ACS-conferentie zal voornamelijk liggen op het stimuleren van duurzame groei middels productieverhoging en verbeterde verbindingen. Als we praten over verbindingen, hebben we het over connectiviteit. Deze beperkt zich niet alleen tot fysieke verbindingen, maar we praten ook over digitale connectiviteit”, zei de bewindsman tijdens een informatiesessie. 

Sabonge juicht de beginnende veerdienst in de regio toe, maar wil de connectiviteit naar een hoger niveau tillen, meldt de Communicatiedienst Suriname. “We kijken naar een strategie die niet alleen scheepvaart omvat, maar ook luchtvaart, omdat we echt betere diensten nodig hebben.” Het verbeteren van de transportdiensten in de regio is volgens hem een van de belangrijke doelstellingen van de conferentie.

De ACS-functionaris zegt dat hij met positieve verwachtingen naar Suriname is gekomen. “We zijn in ons 30-jarig jubileum. De conferentie is dit jaar erg belangrijk voor de ACS. Sabonge heeft uit de doeken gedaan dat Colombia is genomineerd als de volgende voorzitter van de ACS. De nominatie van Colombia brengt symbolische waarde met zich mee en benadrukt de historische betekenis van het land binnen de context van de ACS. “Dit is een belangrijke mijlpaal, vooral omdat de conventie 30 jaar geleden in Colombia werd ondertekend.”
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May