Mertopawiro nieuwe afdelingsvoorzitter NPS Marowijne
04 Dec, 00:57
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland feliciteert de nieuwe afdelingsvoorzitter van Marowijne, Ruben Mertopawiro. Zondag vond de installatie plaats van het afdelingsbestuur. (Foto: NPS)


De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft een nieuw afdelingsbestuur in het district Marowijne. Steve Kamperveen heeft na jaren de leiding te hebben gehad, deze overgedragen aan jongeren onder leiding van Ruben Mertopawiro. NPS-voorzitter Gregory Rusland merkte tijdens de verkiezingsvergadering zondag in Moengo op, dat hij op- en aanmerkingen heeft gehoord over "hoe de nieuwe voorzitter eruit ziet". Hij benadrukte dat de NPS een nationale partij is en niet let op de etnische achtergrond van iemand die in een functie wordt gekozen. Iedereen met wat voor achtergrond dan ook, moet met elkaar samen kunnen werken.

Rusland hield zijn gehoor voor dat het belangrijk is dat de NPS weer uitgroeit tot de grootste partij in het land. Hij voerde aan dat de groene partij nodig is in de leiding van het land. Uit de geschiedenis blijkt dat toen de partij het voor het zeggen had in het land, het veel beter ging met het volk. De koers die in 2010 nog SRD 2.80 was voor de US-dollar, is nu bijkans SRD 40. Mensen komen niet uit, omdat alles in het land zo duur is geworden. 

Toen de NPS aan de macht was, was er stabiliteit. Mensen waren in staat om met hun salarissen inkopen te doen, een voertuig te kopen, huizen te bouwen en konden weer op reis gaan. Nu heeft het volk het bijzonder moeilijk. Deze situatie moet veranderen, voerde Rusland aan. In 2025 moet volgens de politicus verandering komen in het bestuur van het land. Hij beloofde dat de NPS haar schouders onder het zware werk zal zetten voor een betere toekomst.
Advertenties

Wednesday 28 February
Tuesday 27 February
Monday 26 February