Leiderschap en krokodillentranen
26 Nov, 02:54
foto


Tijdens de algemene politieke beschouwingen op maandag 20 november, zei de fractieleider van de NDP, Rabin Parmessar, dat leiderschap en regeren niet voor eenieder zijn weggelegd. Hij bedoelde daarmee het leiderschap van president Santokhi. Maar hij vergat terug te kijken naar de periode 2010-2020 of het leiderschap en het regeren weggelegd was voor president Bouterse. 

In de periode 2010-2020 waren er geregeld sociale onrusten met veel dieptepunten. Reeds na 2 jaar regering-Bouterse was er een dieptepunt, namelijk de goedkeuring van de discutabele Amnestiewet op 5 april 2012 door het parlement. De ABOP onder leiding van Ronnie Brunswijk en de PL onder aanvoering van Paul Somohardjo, hebben toen ook meegewerkt aan de goedkeuring van die Amnestiewet.

Het is alom bekend dat in die periode, de NDP diep verstrikt was geraakt in corruptieschandalen, maar Bouterse veegde een aantal van deze schandalen onder het tapijt. Zand erover! Noem je dit leiderschap of regeren? Naast de vele corruptieschandalen kregen we ook te maken met een verslechterde financieel economische situatie, slechte gezondheidszorg en grote sociale onrusten.

De diefstal van de 100 miljoen Amerikaanse dollar was een ongekend dieptepunt in de Surinaamse financiële geschiedenis. De demonstranten van de protestactie van 17 februari 2020 eisten het aftreden van president Bouterse en minister Hoefdraad van Financiën. Toen al verlangde de samenleving naar vervroegde verkiezingen. Maar de president heeft toen geen gehoor gegeven aan de oproep/eis van het volk.

Dat de regering-Bouterse de salarissen van de ambtenaren en de pensioenen in juni 2020 niet kon betalen zegt heel veel van het leiderschap en het regeren van de NDP. Het niet kunnen betalen van de salarissen was een en al een grote schande. Wie heeft toen regering Bouterse verlost van die ellende? Niemand anders dan de inkomende regering van president Santokhi.  
Parmessar is de grote protestactie van 18 april 2017 en die van 17 februari 2020 vergeten, waarbij een zwaar bewapende mobiele eenheid werd ingezet tegen de vreedzame protestacties. Er is toen niet geschroomd om bruut geweld te gebruiken tegen burgers. Waar was het leiderschap van president Bouterse, noem je dat leiderschap en regeren?

President Santokhi toont leiderschap, corruptieschandalen worden niet onder het tapijt geveegd zoals door zijn voorganger. Deze regering kampt nog steeds met de naweeën van de corruptieschandalen en de schuldenberg van miljarden US dollars uit de periode 2010- 2020. Door sterk leiderschap en goed beleid van de president vindt er nu stap voor stap een schuldenschoonmaak plaats. Dat is daadkracht!

krokodillentranen NDP fractie
Tijdens de DNA-vergadering van 21 november zei de fractieleider van de VHP, Asis Gajadien, dat er overeenstemming was bereikt met alle fractieleiders om op gepaste wijze de vergadering voort te zetten. Op een gegeven moment kwam de fractieleider van de NDP met een “emotioneel statement” dat de fractie zich gaat terugtrekken. Het betoog was makkelijk te doorzien, dit had zuiver te maken met politiek en absoluut geen medeleven naar de nabestaanden toe. Dit is krokodillentranen huilen en politieke huichelarij van de NDP fractie. Ze heeft geen oog voor ethiek of moraal.

Idris Naipal
Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March