CCK: In belang veiligheid meewerken aan ordening goudsector
24 Nov, 02:54
foto


Het Comité Christelijke Kerken (CCK) betreurt het zeer dat er onlangs doden gevallen zijn tijdens werkzaamheden van de kleinschalige goudwerkers in het Matawai-gebied, waarbij jonge mensen in de bloei van hun leven op tragische wijze zijn heengegaan. Wij betuigen ons innig en welgemeend medeleven aan de naaste familieleden en dorpsgenoten van de overledenen en aan heel de sector van de kleinschalige mijnbouw.

Tegelijkertijd roept het CCK de regering, het traditioneel gezag, de kleinschalige goudwerkers en de bevolking van het binnenland op om in het belang van iedereen mee te werken aan de ordening van de goudsector. Alleen dan zal de veiligheid van de dorpsbewoners en van de kleinschalige mijnbouw beter gegarandeerd zijn en zal het milieu niet onnodig en op onverantwoordelijke wijze belast of bedreigd worden. 

Het CCK hoopt dat bij allen het besef moge groeien dat het Amazone oerwoud deel uitmaakt van de longen van de aarde en dat er verschillende manieren zijn om op verantwoorde en lucratieve  wijze economische activiteiten te ontplooien. Daarom pleiten we voor een duurzame ontwikkeling van het binnenland  waarbij de lokale bevolking economische welvaart kan genieten en we tegelijkertijd de schoonheid van de natuur behouden. Wij roepen alle kerken en religieuze organisaties op om dit weekend de slachtoffers te gedenken en te bidden voor de nabestaanden en de getroffen families en dorpsgemeenschappen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May