Robinhood in de finale van Concacaf Caribbean Cup 2023
03 Nov, 00:10
De eindstand van de wedstrijd Robinhood-Mocca FC. De strijd werd beslist met strafschoppen.

Het is landskampioen Robinhood gelukt om de finale te bereiken van de Concacaf Caribbean Cup 2023. Strafschoppen hebben uiteindelijk beslist welke club de beslissende wedstrijd zal spelen. Doelman Jonathan Fonkel was de grote man; hij pareerde twee van de strafschoppen waardoor Robinhood met drie doelpunten winnaar werd van de wedstrijd. De club zal in de finale staan tegenover Cavalier uit Jamaica.

Robinhood heeft met een achterstand moeten spelen donderdagavond in het Essed stadion. De eerste wedstrijd werd verloren met 1-0 van Mocca FC uit de Dominicaanse Republiek. Het was een 'must win situatie' voor de rood-groenen, om de finale te bereiken. Robinhood moest de wedstrijd met 2-0 winnen.

Robinhood startte de wedstrijd geduldig, kreeg zeker 2 doelrijpe kansen in de eerste helft, maar tot doelpunten kwam het niet. De club was beter op de bal, creëerde kansen en speelde de eerste helft zeker 35 minuten op de helft van de tegenstander. De rust werd toch met 0-0 ingegaan.

Na de rust leek het alsof Mocca FC de leiding zou nemen van de wedstrijd, maar dat was van een korte duur, want Robinhood domineerde op het middenveld. Daar waren Renske Adipi en de Braziliaan Carlos Da Silva heer en meester. De reguliere speeltijd was om en in de extra tijd was het de ingevallen Franklin Singodikromo die de club weer zuurstof gaf, want hij maakte 1-0 voor Robinhood in de 93e minuut. Twee minuten hierna floot de arbiter voor einde van de wedstrijd. Hierna moesten strafschoppen genomen worden om te beslissen wie de finalist wordt. Robinhood heeft drie doelpunten gescoord en werd hiermee tot winnaar uitgeroepen.