Berenstein: Er zijn wél bruikbare voorstellen Wet BTW gedaan
03 Nov, 00:00
foto
Vakbondsleider Robby Berenstein


C-47, COL, de veiligheids- en de ziekenhuisbonden zijn het niet eens met de president dat er geen werkbare voorstellen zijn gedaan voor aanpassing van de Wet BTW. “De ruimte is geboden om de puntjes op de i te zetten, dat heeft tot nu toe niet geleid tot werkbare voorstellen”, heeft de president geschreven aan de vakbeweging. “Als in enkele dagen een goed voorstel op tafel ligt, wordt dat serieus behandeld.” Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zegt namens de samenwerkende vakbeweging aan Starnieuws dat er wel degelijk werkbare voorstellen ingediend zijn voor de integrale aanpassing van de Wet BTW.

De samenwerkende vakbeweging vindt het belangrijk dat rechtstreeks met de president in overleg wordt getreden, want de Evaluatie Commissie BTW heeft haar werk al gedaan. De vakbeweging wil een integrale wijziging van de wet om zaken fundamenteel op te lossen. De president heeft als reactie op zijn brief, ook een schrijven ontvangen gisteren. De vakbeweging is geen voorstander van ad-hoc oplossingen. Tot nu toe is er heel weinig gedaan met de voorstellen, zegt Berenstein.

Voor vandaag heeft de samenwerkende vakbeweging een vergadering uitgeschreven. Daar zal de stand van zaken worden doorgenomen. De vakbonden sluiten acties niet uit als de regering niet wil meewerken aan een integrale aanpassing van de wet. De vakbeweging heeft moeite met de verhoging van de btw op brandstof van 5 naar 10%. Ook btw op nutsvoorzieningen is ongewenst. Berenstein benadrukt dat de regering het geld elders kan gaan halen, zoals bij de casino's en valutahandelaren. Het gaat volgens de vakbondsleider om belangen die worden behartigd. Het volk dat al behoorlijk ingeleverd heeft, wordt verder uitgeknepen.

De president heeft aangegeven in zijn brief aan de vakbeweging dat de regering de kwestie rond btw snel en naar tevredenheid van partijen wil oplossen. President Santokhi stelt voor dat de vakbonden zo spoedig mogelijk met de minister van Financiën en Planning en de commissie Evaluatie BTW om de tafel gaan, zodat concrete voorstellen gedaan kunnen worden. De vakbeweging vindt echter dat met de president overleg gevoerd moet worden, want de commissie is al klaar met het werk.
Advertenties

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June