Somohardjo moet indexering pensioenen aanhouden
02 Nov, 08:53
foto


President Chan Santokhi heeft minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse zaken gevraagd om de uitvoering van het Staatsbesluit over Indexering Pensioenen van het Algemeen Pensioen Fonds (APF), tijdelijk aan te houden. De voorzitters van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en de ASFA Alliantie Plus krijgen de ruimte om noodzakelijke aanpassingen te presenteren.

De bedrijfslevenorganisaties waren in het geweer gekomen, nadat Somohardjo het besluit tot indexering van de pensioenen had genomen. De pensioenen van de  deelnemers werden opgetrokken van SRD 300 naar minimaal SRD 1.350. Ook is de grondslag van het pensioen verhoogd naar maximaal SRD 22.500. Het APF is een aangelegenheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De indexering is gebaseerd op het minimum uurloon van SRD 20, rekeninghoudende met de aanpassingen in de toekomst en zou ingaan per 1 januari 2023.

Somohardjo heeft eerder aangegeven geen voorstander te zijn van terugdraaien van de verhoging van het APF, nadat de VSB en de ASFA Alliantie Plus, protest aantekenden. De president vindt echter dat er gedegen argumenten zijn aangedragen die aanleiding geven om het Staatsbesluit van 7 augustus 2023, tijdelijk aan te houden. Er moet verder overleg worden gevoerd om geconstateerde onvolkomenheden te presenteren, voordat de uitvoeringsinstructies worden uitgevaardigd.

U kunt de brief van de president aan de minister hier downloaden.
pdf-icon.gif Brief_president_over_AFP.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May