Somohardjo geen voorstander terugdraaien verhoging APF
25 Sep, 16:57
foto
Minister Bronto Somohardjo in vergadering met de Pensioenraad van het Algemeen Pensioenfonds. (Foto: BiZa)


Na een meeting met de Pensioenraad van het Algemeen Pensioenfonds (APF) is minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken er nog meer van overtuigd, dat de indexering van de pensioenen een juiste beslissing is geweest. De bewindsman zegt veel respect te hebben voor de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), die vindt dat de verhoging teruggedraaid moet worden. Ook staat hij open voor een gesprek met de werkgeversorganisatie.

Somohardjo merkt op dat de pensioenen om de drie jaren geïndexeerd moeten worden en dat is al sinds 2014 niet gedaan. Terwijl dit wel in de wet is aangegeven. “Ik hou mij slechts aan de wet, het kan niet zo zijn dat de gepensioneerden nu een bedrag van SRD 350 per maand ontvangen. Dankzij de indexering is dat nu minimaal een bedrag van SRD 1.350 per maand. Naar mijn mening is dat nog veel te weinig maar we moeten ergens beginnen”, duidt de minister aan.

“Ik heb de Pensioenraad gevraagd om de VSB en de vakbonden uit te nodigen voor een informatie sessie zodat het staatsbesluit beter kan worden toegelicht. Er is ook bij beschikking aangegeven dat de inhaalpremie over de 8 maanden in kavels betaald kan worden”, zegt Somohardjo.

De minister gaat  de regering adviseren om het besluit niet terug te draaien want juist in deze moeilijke tijden moet de samenleving beschermd worden. En de brede schouders moeten de zwaarste lasten dragen voor diegenen die het niet kunnen, benadrukt de bewindsman.

Advertenties