Cebuma mag geen nieuwe ambtenaren op betaalrol plaatsen
29 Oct, 00:00
foto
De schriftelijke instructie die minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning heeft gegeven aan Cebuma. De begrotingsdiscipline moet worden bewaakt.


Het Centraal Bureau Mechanische Administratie (Cebuma) heeft de opdracht gekregen van minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning geen nieuwe medewerkers op te brengen op de betaalrol. Ook mag voor bureauambtenaren geen overwerk van meer dan 30 uren per maand worden gehonoreerd.

In mei is besloten om geen nieuw personeel aan te nemen bij de overheid. Starnieuws verneemt dat in de praktijk blijkt dat er toch mensen in dienst worden genomen. Alleen met uitdrukkelijke toestemming van de minister van Financiën & Planning mogen mensen in het betaalsysteem van Cebuma worden opgenomen.

Voor bijzondere diensten, dan wel strategische groepen is het aantal overuren per maand op 200 overuren gesteld. Het gaat onder andere om politieambtenaren die zoveel overuren mogen maken. Eerder is getracht om dit aantal omlaag te brengen, maar de Surinaamse Politiebond kwam hiertegen in het geweer. Er zijn onvoldoende politieagenten om het werk te kunnen doen. Door de overuren ontvangen politieagenten hoge salarissen per maand. Velen verdienen meer dan ministers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May