Governmenttake op brandstof ter discussie in DNA
08 Oct, 12:41
foto
De opbouw van de prijs per liter brandstof bij de pomp. De governmenttake is SRD 3.50 op een liter.


In De Nationale Assemblee is aan de regering gevraagd om precies aan te geven hoe de prijs van een liter brandstof is opgebouwd bij de pomp. De term governmenttake brengt verwarring. Deze zou ook illegaal zijn volgens Assembleelid Melvin Bouva (NDP). Naast de governmentake die de regering int, zal de btw in november van 5% verhoogd worden naar 10%.

VHP-fractieleider Asis Gajadien stelde minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning voor om liever aan te geven welke belastingen betaald worden op de brandstof. De bewindsman deelde mee dat SRD 1 niet helemaal correct is, maar hij stelde voor om het bedrag te laten, want het zou niet veel uitmaken bij het tanken. De burger merkt daar niet zo veel van op een SRD 48 per liter, maar voor de Staat betekent het een inkomsten van een half miljard SRD op jaarbasis. 

Indien de ene SRD wordt weggehaald, zal de regering dit bedrag weer elders vandaan halen. Bouva merkte op dat wanneer iemand 50 liter tankt, dat SRD 50 besparing  betekent. Volgens de minister tanken voornamelijk rijke mensen 50 liter per keer. Na discussies over en weer beloofde Raghoebarsing dat hij nog een keer zal kijken naar deze kwestie en een beslissing zal nemen. 
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May