NDP-fractie verontwaardigd over handelingen bouw vergaderzaal
27 Sep, 00:00
foto


De NDP-fractie vindt het niet in de haak dat ze via de media heeft vernomen dat een nieuwe vergaderzaal voor het parlement zal worden gebouwd en dat er zelfs een contract is getekend. Er is volgens een schrijven van fractieleider Rabin Parmessar aan Assembleevoorzitter Marinus Bee sprake van non transparantie en dictatoriale manier van te werk gaan. De fractie protesteert tegen de gang van zaken. Een nieuwe vergaderzaal voor US$ 6.5 miljoen is op dit moment geen dringende noodzaak, meent de NDP. Er wordt gevraagd om correctie van corruptie faciliterende handelingen rond de aanbesteding. 

"Onlangs zijn wij wederom opgeschrikt door berichtgevingen in diverse media over de bouw van de nieuwe vergaderzaal voor De Nationale Assemblée. Het is onvoorstelbaar dat zelfs leden van de commissie nieuwbouw vergaderzaal DNA, nimmer op de hoogte zijn gesteld van de vergaande ontwikkelingen rondom de aanbesteding, noch een openbare aanbesteding hebben gezien, hoeveel inschrijvers geparticipeerd hebben en welke criteria gehanteerd zijn bij de uiteindelijke keuze. Via de media moeten de leden van de commissie vernemen dat voor een aannemer is gekozen en zelfs een overeenkomst is getekend", schrijft Parmessar namens de fractie.

"Wij willen in herinnering brengen dat bij de laatste huishoudelijke vergadering over bovenstaande, er omwille van transparantie bij de aanbesteding, is afgesproken dat o.m.:
1. het ministerie van OW advies en begeleiding zou geven.
2. het college vervolgens zou worden geïnformeerd.
3. er een openbare aanbesteding zou worden gehouden

Het is al erg genoeg, wanneer de regering telkenmale geen tekst en uitleg geeft in De Nationale Assemblée bij vragen van leden. Maar het is ronduit onacceptabel wanneer De Nationale Assemblée op dezelfde non transparante en dictatoriale manier te werk gaat met haar leden, en zeker bij deze grootschalige aanbesteding. Wij protesteren met klem over deze gang van zaken bij De Nationale Assemblée. Gezien de huidige situatie in het land, kunnen de schaarse middelen onzes inziens, beter worden aangewend om de bevolking tegemoet te komen in het kader van onder andere, de volksgezondheid en de criminaliteitsbestrijding. Een nieuwe vergaderzaal voor De Nationale Assemblée ter waarde van 6.5 miljoen US$, is nu op dit moment geen dringende noodzaak, gelijkend een nieuw gebouw voor het ministerie van volksgezondheid (ter waarde van 11 miljoen euro) of een nieuwe hoofdbureau van politie (ter waarde van 7 miljoen USD) geen dringende noodzakelijkheden zijn.

Wij constateren helaas wederom dat de prioriteiten van de regering en coalitie, slechts te vinden is bij enkele aannemers, en niet bij het volk. De non transparantie in combinatie met de grootschaligheid, dragen bij aan vermoedens van ontoelaatbare handelingen en wij waarschuwen ervoor dat 's lands vergaderzaal zich nimmer mag lenen voor mogelijke corruptieve handelingen voor en door friends en family.

Wij distantiëren ons van de gehanteerde corruptie faciliterende handelingen rondom deze aanbesteding en eisen dat de gunning wordt teruggedraaid, opdat de kwestie genoegzaam in De Nationale Assemblée wordt besproken alvorens wordt overgegaan tot een eventuele aanbesteding.

Vertrouwende erop dat u als voorzitter van het hoogste college van Staat, steeds de transparantie en democratie hoog in het vaandel houdt, en deze twijfelachtige werkwijze bij de aanbesteding door de voorzitter van de commissie nieuwbouw vergaderzaal DNA, onmiddellijk corrigeert, verblijven wij."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May