Amoksi over veiligheidsbonden: Er wordt gewerkt aan oplossing
07 Sep, 06:51
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in gesprek met journalisten. (Beeld: RTV Express)


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zegt dat er onvoldoende geld beschikbaar is om de afspraken die gemaakt zijn met de veiligheidsbonden, na te komen. Vandaag is er een breed overleg met de bonden, waarbij ook zijn collega van Financiën aanzit. De bonden bij de Brandweer, Korps Penitentiaire Ambtenaren en Beveiliging en Bijstandsdienst, voeren sinds dinsdag een actiemodel uit. Na het overleg vandaag met de clusterministers, wordt vrijdag de algemene ledenvergadering voortgezet.

Er is contact geweest tussen de minister en de bonden. Deze kwestie heeft alle aandacht, want het is belangrijk dat er arbeidsrust is, antwoordde Amoksi woensdag op vragen van journalisten. "Er zullen alle inspanningen worden gepleegd om de rust te bewaren", voerde de bewindsman aan. Het is vooral een kwestie van financiën. Bij de rechter waren er afspraken gemaakt toen de bond van Penitentiaire Ambtenaren in actie waren. Er is echter niet aan alles voldaan door de regering.

Amoksi merkt op dat er ook lichtpunten zijn. Woensdag zijn vier blusvoertuigen voor de brandweer geleverd. Met  inspanning is dit gelukt. Hoewel er een tekort is aan middelen om zelfs persoonlijke standaard uitrusting te kopen, worden voor de korpsen mensen opgeleid. Ongeveer 250 politieagenten doen ook dienst bij de beveiliging van ministers, vicepresident en president. Het Korps Politie Suriname heeft gevraagd om dit af te bouwen. Dit wordt besproken binnen de regering. 

De druk blijft groot op de korpsen. De minister verwacht dat met de steun van het Internationaal Monetair Fonds, er betere tijden komen waardoor meer middelen aangeschaft kunnen worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May