Nurmohamed in Guyana voor brug over Corantijn
28 Jun, 11:22
foto
Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en zijn Guyanese collega Juan Edghill plaatsen in oktober 2020 vlaggen op Long Island waar de brug over de Corantijnrivier moet komen. (Foto: Guyanees ministerie van Openbare Werken)


Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken is vandaag en morgen in Guyana voor de tweede High-Level Decision Makers (HLDM) Meeting. Deze bijeenkomst luidt het hoogtepunt in van de adviesopdracht die in mei 2022 aan WSP Caribbean is toegekend voor de haalbaarheidsstudie en gedetailleerde ontwerpen voor de constructie van een brug over de Corantijnrivier.

De HLDM Meeting is een mijlpaalactiviteit van de Consultancy waar de belangrijkste experts van WSP Caribbean de belangrijkste bevindingen en belangrijkste overwegingen en veldvragen van de Guyana en Suriname delegaties zullen presenteren. De eerste HLDM-bijeenkomst werd gehouden in Suriname van 27-28 februari 2023.

In het buurland zal Nurmohamed zijn ministeriële tegenhanger, Juan Edghill, ontmoeten om zaken te bespreken met betrekking tot de bouw van de brug over de Corantijnrivier waarvoor het aanbestedingsdocument op 9 mei 2023 is afgegeven aan de vijf (5) geprekwalificeerde aannemers en sluit op 1 augustus 2023.

De brug over de Corantijnrivier wordt gebouwd via een publiek-private samenwerking (PPS) en volgens het Design-Build-Finance-Operate-Maintain-model (DBFOM). Dit betekent dat de succesvolle aannemer van de joint venture verantwoordelijk zal zijn voor het uiteindelijke ontwerp, de bouw, de financiering, de exploitatie en het onderhoud.

Onder de vijf vooraf gekwalificeerde aannemers/joint ventures zijn vier Chineze bedrijven; China Road and Bridge Corporation (CRBC), China Harbour Engineering Company (CHEC), het consortium China Railway Construction International Ltd (CRCCI), China Railway Construction Caribbean Co Ltd (CRCCCL) en China Railway Construction Bridge Engineering Bureau Group Co Ltd (CRBG), het consortium China Overseas Engineering Group Co Ltd (COVEC), China Railway Eryuan Engineering Group Co Ltd (CREEC) en China Railway First Group (CRRG). De vijfde aannemer is Ballast Nedam Infra Suriname B.V.

De China Harbor Engineering Company heeft eerder gewerkt aan de uitbreiding van de Cheddi Jagan International Airport.

Volgens de overeenkomst die tussen Guyana en Suriname is bereikt tijdens de eerste HLDM-bijeenkomst in Suriname, zullen aanbiedingen worden geëvalueerd, onderhandeld en zal een contract worden gegund tegen oktober 2023.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May