Sadiek wint ook Combinatie'80 Hindoestaanse Immigratie Blitz
03 Jun 2023, 02:12
foto
Van L naar R : Prewesh Khemon, Rohan Doergamissier(4e), Santosh Bhagwandas(3e), Jerry Sadiek(1e) ,cMF Dheeradj Somai(2e) , Satish Chandai(5e) en de vertegenwoordiger van N.V Sun Globe Petrol.


Federatiemeester Jerry Sadiek heeft donderdagavond ook het Combinatie'80 Hindoestaanse Immigratie Blitz-toernooi gewonnen, en dat ook nog ongeslagen. Hij schreef eerder deze week ook het klassieke toernooi van Combinatie'80 op zijn naam.

Het Combinatie'80 Hindoestaanse Immigratie Blitz-toernooi werd gespeeld met een tempo van 5 minuten + 3 seconden per zet. Na 9 ronden Zwitsers systeem behaalde Sadiek 16 punten. Hij won 7 partijen en speelde 2 remises, wat genoeg was voor het kampioenschap. Kandidaat-Federatiemeester (cMF) Dheeradj Somai en Santosh Bhagwandas behaalden beiden 14 punten, maar door betere winstpartijen ging het semi-kampioenschap naar Somai. Hij won 6 partijen, speelde 2 remises en leed slechts 1 nederlaag, terwijl Bhagwandas 5 partijen won, 4 remises speelde en daardoor de derde plaats behaalde in het toernooi. Jeugdtalent Rohan Doergamissier eindigde op de vierde plaats met 6 gewonnen partijen, 1 remise en 3 verloren partijen. Satish Chandai maakte de top 5 compleet met 11 punten. Hij won 5 partijen, speelde 1 keer remise en verloor 3 partijen.
                                                                                                                                                                                
De prijsuitreiking van dit toernooi werd gedaan door diverse bestuursleden en aanwezigen, maar de speciale gast voor de avond was de vertegenwoordiger van sponsor N.V. Sun Globe Petrol. Hij overhandigde de kampioentrofee aan winnaar Sadiek. Ook vond de prijsuitreiking plaats van het klassieke toernooi van Combinatie'80, dat ook op dinsdag was afgerond. Sadiek werd daar ook kampioen, terwijl Bhagwandas semi-kampioen en Chandai demi-kampioen werden. Rohit Sewdajal en Ashwien Birdjoe eindigden respectievelijk als vierde en vijfde bij het klassiek toernooi.
                                                                                                                                                                                    Er waren ook speciale prijzen voor uitblinkers tijdens dit toernooi. Medailles werden uitgereikt aan deelnemers als motivatie. Ashokkoemar Karia kreeg een medaille vanwege zijn uitstekende resultaten als nieuwkomer in de vereniging. Khemon Prawesh ontving ook een medaille vanwege zijn verrassende resultaten tijdens het Blitz-toernooi.  Jerry Sewcharan kreeg een stimuleringsprijs in de vorm van een damboek geschreven door oud-wereldkampioen Sjtsjogoljev.  Radjes Narain ontving een zakdambord als stimulans.
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June