Leerlingen O.S. Tout Luit Faut weer dagelijks naar school
01 Apr, 02:54
foto
Leerlingen van O.S. Tout Luit Faut kunnen voortaan elke dag naar school. Er zijn lokalen bijgebouwd en de school is gerenoveerd.


Leerlingen van O.S. Tout Luit Faut kunnen nu elke dag naar school gaan. De dependance van de school is gerenoveerd en uitgebreid. De nieuwe ruimtes maken dagelijks schoolbezoek van kinderen mogelijk. Door de overvolle klassen moesten leerlingen van O.S. Tout Luit Faut om de ene dag naar school.

Initiatiefnemer tevens Assembleelid Asis Gajadien zegt benaderd te zijn geweest door een leerling met de wens dagelijks de school te bezoeken. In samenwerking met het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, de religieuze groep Arya Pratinidhi Sabha en sponsor Kuldipsingh Group, is gewerkt aan het herstellen van het vervallen schoolgebouw dat nu de dependance is van O.S. Tout Luit Faut. Naast de renovatie zijn er twee lokalen, kantoor en sanitaire ruimte bijgebouwd, meldt de Communicatiedienst Suriname.
 
Ad-interim minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Krishna Matoera is zeer ingenomen met het resultaat dat bereikt is door de goede samenwerking van partners. “Het is een mooi voorbeeld van hoe we problemen kunnen oplossen als we eensgezind kijken naar wat belangrijk is”, stelt de bewindsvrouw. Het gebouw biedt ruimte voor leerlingen van leerjaar 4, 5, 6 en 7 ofwel de 2e tot en met de 5e klas. Het staat in de planning om meer lokalen bij te bouwen, zodat de dependance als een onafhankelijke school kan fungeren.

Advertenties

Saturday 10 June
Friday 09 June
Thursday 08 June