NATIN Nickerie winnaar middelbare school voetbaltoernooi
25 Mar 2023, 15:10
foto
Het kampioensteam van NATIN Nickerie. De middelbare scholen in het westelijk district hebben meegedaan aan het warming up toernooi.


Afdeling Nickerie van het directoraat Sportzaken heeft samen met de Nickerie Voetbal Bond vrijdag een warming-up voetbaltoernooi gehouden voor de middelbare scholen in het district. De deelnemende scholen waren: HAVO, VWO, NATIN en IMEAO. Het NATIN heeft dit toernooi op zijn naam geschreven.

In de eerste wedstrijd werd stonden VWO tegen IMEAO tegenover elkaar. Na een gelijke eerste speelperiode won IMEAO met 5-1. De tweede wedstrijd ging tussen HAVO en NATIN. Deze wedstrijd werd eveneens na een gelijke eerste speelperiode gewonnen door NATIN met 2-1.

De finale wedstrijd tussen de twee winnaars werd gespeeld tussen IMEAO tegen NATIN. Het werd een zeer spannende wedstrijd waarbij de beide doelmannen hun team naar de winst probeerden te slepen. De eindstand werd 1 – 1. Om uiteindelijk een winnaar te hebben zijn er strafschoppen genomen, waarbij NATIN aan het langste eind trok.  Alle 5 strafschoppen werden benut door het NATIN, dat kampioen van het toernooi werd. Het IMEAO moest genoegen nemen met de tweede plaats. Deze school miste een strafschop.

Jacky Martosami, docent bij het IMEAO, zegt dat dit toernooi op het juiste moment is gehouden. De scholieren starten de volgende week met hun tentamen en voor nu was de ontspanning  welkom. Denny Wong A Loi, gymleraar bij HAVO en VWO geeft aan dat dit soort toernooitjes zeker drie keer per jaar georganiseerd kunnen worden. Zulke activiteiten zorgen voor saamhorigheid, sportiviteit en discipline. Hierdoor nemen de schoolprestatie toe.

De coach bij NATIN, Anish Tatoe, had ook graag dat de school eerder op de hoogte gesteld moest worden van de activiteit. Hierdoor zouden medescholieren de jongens kunnen aanvuren. Nu waren alleen de voetballers vrijgemaakt om te spelen. De rest heeft gewoon les gevolgd, terwijl de andere scholen met aanhang aanwezig waren. De coach is blij dat het toch gelukt is om kampioen te worden. Ook hij kijkt uit naar een jaarlijks activiteit als deze.

Het hoofd Sportzaken Nickerie, Brian Kenton, zegt dat sedert vorig jaar oktober gestart is met sportactiviteiten bij de GLO. Daarna was dit jaar met VOJ scholen  aan de beurt. En is het toernooi gehouden bij de VOS scholen. Op elk niveau is een beetje aan sport gedaan samen met het directoraat Sportzaken Nickerie. Edmond Dors, sportleider bij Sportzaken, die belast was met de organisatie, spreekt van een geslaagd evenement. Hij zegt dat het doel nagenoeg bereikt is, omdat uit dit soort toernooien talenten worden ontdekt. Deze zullen verder worden ontwikkeld bij de plaatselijke voetbalteams.
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May