SMA wil tastbare resultaten zien
17 Mar 2023, 14:52
foto
De delegatie van SMA in gesprek met president Chan Santokhi. Aan het woord is secretaris Faisel Bafati. Links bestuurslid Fariek Nazir.


De Surinaamse Moslim Associatie (SMA) vindt dat de regering zodanig beleid moet maken, opdat er resultaten te zien zijn. De SMA is zich bewust van hetgeen de regering bij aantreden heeft aangetroffen en dat het staatshoofd zijn uiterste best doet om daar verandering in te brengen. Echter is het nog niet wat het wezen moet, zegt SMA-secretaris Faisel Bafati. Hij merkt op dat er heel wat zaken zijn die zorgen voor tekortkomingen in het sociaalmaatschappelijk leven. De aandacht van het staatshoofd werd gevraagd voor huisvesting, sociale uitkeringen, grondproblemen en de koersstijging met koopkrachtdaling als gevolg.

President Chan Santokhi heeft de SMA gisteravond ontvangen in het traject om te komen tot de nationale dialoog. Bafati was vergezeld van de tweede penningmeester Fariek Nazir. De president heeft de SMA voorgesteld hem een lijst te doen toekomen van jongeren binnen de organisatie die behoefte hebben aan een stuk grond. Hij informeerde de organisatie ook over de 7% woningbouwfinanciering. Volgens het staatshoofd worden er sociale programma’s uitgevoerd en de regering probeert zoveel mogelijk evenwicht te brengen in het uitvoeren haar beleid, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Santokhi zei dat de regering de signalen gegeven op 17 februari wil omzetten in beter beleid. Om hiertoe te komen zijn de inzichten van de religieuze organisaties ook noodzakelijk vanwege hun betrokkenheid in de samenleving. Volgens Bafati kan het volk ontspoord raken wanneer er te veel tekortkomingen zijn. De SMA-bestuursleden kunnen zich erin vinden dat schulden afgelost moeten worden, maar stellen dat terwijl dit gebeurt ook naar het volk wordt omgekeken. Zij vroegen ook aandacht voor het leven in het binnenland, beleid bij parastatale bedrijven, speculatie met door regering uitgegeven gronden en daarmee beter beleid rond ruimtelijke ordening.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April