President bij projecten in Kabalebo: Dit is pas ontwikkeling
13 Mar 2023, 00:00
foto
President Chan Santokhi heeft een nieuwe ambulanceboot overgedragen aan de dc van ressort Kabalebo, Josta Lewis. De boot hoort bij de nieuwe polikliniek.


President Chan Santokhi is duidelijk in zijn sas. Hij heeft diverse projecten in ressort Kabalebo zondag officieel in gebruik genomen. Hij heeft een ambulanceboot en medicijnen geschonken. De polikliniek is opgeknapt. Een gloednieuwe ijsfabriek is neergezet. Een basisgoederen winkel (Food Basket) gekoppeld aan een bakkerij (Breadelicious NV) die door opkoop van blom bij de Food Basket tegen een zachtere prijs brood en bol kan produceren. "Dit is pas duurzame ontwikkeling brengen", onderstreepte president Santokhi. "Alla den sani dya e tya wroko kon gi unu, maar a pasi go na Nickerie musu set kon ooktu, dan moro ontwikkeling sa kon."

Santokhi benadrukte dat door de kracht van de presidentiële werkgroepen, dit succes is bereikt. Het werk wordt rechtstreeks vanuit het Kabinet van de President geleid om naar duurzame oplossingen te zoeken en te coördineren met alle ministeries wanneer de problemen zijn geïdentificeerd. Deze worden dan gericht met een stappenplan aangepakt. De presidentiële werkgroep 'Ontwikkeling van Kabalebo' onder leiding van Stanley Dijksteel, heeft hard getrokken aan deze duurzame projecten.

Bij de overdracht van de ambulanceboot zijn er ook certificaten uitgereikt aan de beheerders en bestuurders van de boot. Zij moeten ervoor zorgen dat de boot verantwoord bestuurd en onderhouden wordt. De boot is overgedragen aan districtscommissaris Josta Lewis door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, ondersteund door zijn directeur Rakesh Gajadhar-Sukul.

President Chan Santokhi laat kinderen van het ijs proeven.

De ijsfabriek is mogelijk geworden door een donatie uit Japan. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft dit proces verder begeleid. Minister Parmanand Sewdien is tevreden met het resultaat. "Het ijs is tot maandag gratis voor eenieder en kan er daarna tegen een zachte prijs gekocht worden", geeft de president aan tijdens het inspecteren van de ijsmachines, terwijl hij de kinderen in de ruimte wat ijs geeft om te proeven.

Ondernemer Julio Bhikharie geeft uitleg over de Food Basket en Breadelicious.

Bij de Food Basket en Breadelicious beantwoordde de ondernemer, Julio Bhikharie, alle vragen van de president naar tevredenheid. Hij gaf aan dat de basisgoederen ruim 40% goedkoper zijn dan in de lokale winkels. En zullen ook direct groothandelsafspraken gemaakt worden, zodat ook de andere winkels via de Food Basket goedkopere producten kunnen inkopen. Bhikharie legt uit dat het brood van Breadelicious ook goedkoper is door zo een groothandelsdeal. De president heeft daarna nog even een aantal bollen laten kopen om die persoonlijk uit te delen aan de kinderen die watertandend aan hun moeders rok trokken.

De president heeft de werkgroep gefeliciteerd met het harde werk dat is verricht in zes maanden tijd. Hij kijkt al uit naar het volgende halfjaar om de afspraken die nu gemaakt zijn, gerealiseerd te zien. Belangrijk voor de bewoners is de weg Apoera-Nickerie en een nieuwe plek voor een recreatiezaal, aangezien de plaats waar de ijsfabriek is opgezet eerst daarvoor bestemd was.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May