Mac Andrew legt advies minimumuurloon Loonraad naast zich neer
10 Mar 2023, 00:57
foto
Beschikking van de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. Staatsblad 2023 no 43.


Terwijl Ravaksur haar tanden laat zien en gebelgd is over het terugdraaien van het minimunuurloon van SRD 38,50, heeft minister Steven Mac Andrew intussen in het Staatsblad bekendgemaakt dat het bedrag is vastgesteld op SRD 30. Van 1 maart tot en met 30 juni zal dit bedrag gehanteerd worden. Per 1 juli tot en met 31 december is het minimumuurloon SRD 35.

Normaal werkt het minimumuurloon terug tot 1 januari. Dat is nu niet het geval. Mac Andrew liet eerder optekenen dat hij ingenomen was met de SRD 38,50 die is vastgesteld door de Nationale Loonraad. Hierna kwam het bedrijfsleven, dat ook deelneemt in de Loonraad, in het geweer tegen het bedrag. Hoewel de regering het minimumuurloon ook had goedgekeurd, werd het aangehouden.

Ravaksur heeft in een schrijven aan de president meegedeeld dat verwacht wordt dat de regering het minimumuurloon, zoals vastgesteld door de Loonraad en goedgekeurd door de regering, zal worden gehanteerd. Woordvoerder van Ravaksur, Armand Zunder, om een reactie gevraagd over de situatie, zegt aan Starnieuws dat met de minister van Financiën en Planning over flankerend beleid overleg wordt gevoerd. Zaterdag is er een vervolgbespreking. Maandag staat deze kwestie op de agenda van Ravaksur. Op dit moment kunnen geen verdere mededelingen worden gedaan.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May