Minimumloon uurloon van SRD 20 naar SRD 38,50
09 Feb 2023, 12:45
foto
Minister Steven Mac Andrew van AW&J


Per 1 februari is het algemeen minimum uurloon van SRD 20 naar SRD 38,50. Dit besluit is genomen woensdag in de regeringsraad. Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) is ingenomen met besluit dat na advies van de Loonraad is genomen.

De bewindsman benadrukt dat er in de afgelopen drie weken meerdere malen overleg is gevoerd met werkgevers en vakbonden om uit de impasse te geraken, waarin de discussie over het minimum uurloon was komen te verkeren. Mac Andrew is zeer tevreden over de constructieve houding, welke de sociale partners hebben ten toon gesteld om tot een oplossing te geraken en zegt, dat wederom bewezen is dat dialoog en samenwerking noodzakelijk zijn om de ontwikkelingsproblematiek in Suriname aan te pakken.

Een werknemer moet per ingaande februari minimaal SRD 6.000 verdienen, meldt AW&J. De belastingvrije grens is opgetrokken naar SRD 7.500. Het directoraat Arbeidsinspectie zal erop toezien dat werkgevers, ongeacht welke sector, zich aan het nieuwe vastgestelde minimum uurloon zullen houden.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May