Doorstart bouwwerkzaamheden DNA-vergadercomplex binnenkort
03 May, 16:44
foto
De bouwwerkzaamheden van het vergadercomplex van De Nationale Assemblee, liggen een tijdje stil. Deze zullen worden hervat, zegt minister Albert Ramdin.


Het vergadercomplex van De Nationale Assemblee is belangrijk voor Suriname. De regering vindt het belangrijk dat het er moet staan. We gaan door met de bouwwerkzaamheden, zegt Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, aan Starnieuws. Hij heeft in Frankrijk een gesprek gehad met de UNESCO Deputy Director-General, Xing Qu.

De bouwwerkzaamheden van de nieuwe vergaderzaal van De Nationale Assemblee werden vorig jaar november stilgelegd, nadat er veel kritiek werd geuit over de architectuur van het gebouw. De overheid was voorbijgegaan aan de richtlijnen die gelden voor landen die voorkomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Indien de overheid toch door zou gaan met de bouwwerkzaamheden zoals de bouwtekening er toen uitzag, was de kans groot dat Paramaribo zou worden  afgevoerd van de Werelderfgoedlijst.  

Ramdin legt uit dat de richtlijnen waarmee de regering rekening moet houden bij het opzetten van het vergadercomplex, breedvoerig zijn besproken. Zo onderstreept hij dat de regering geen voorstander is dat de historische binnenstad van Paramaribo, wordt geschrapt van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Wanneer de bouwwerkzaamheden concreet een doorstart zullen maken, is nog niet bekend. De minister blijft erbij dat het zo snel als mogelijk zal plaatsvinden.

Advertenties