Geen bezwaren tegen voorgedragen leden Anti-corruptie Commissie
23 Feb 2023, 06:47
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in gesprek met de voorgedragen leden van de Anti-corruptie Commissie. Er zijn geen bezwaren tegen de voorgedragen leden. (Foto: JusPol)


De Anticorruptie Commissie wordt voorbereid op de formele installatie. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft een bijeenkomst gehouden met de voorgedragen leden. Conform de Anti-corruptiewet is de voordracht van de leden gedurende een maand gepubliceerd geworden en was de gemeenschap in de gelegenheid om eventuele bezwaren tegen de aanstelling van leden, aan te kaarten. Deze periode is intussen verstreken en er is geen beroep aangetekend tegen de leden.

De voorgedragen leden voor de Anticorruptie commissie zijn: Edwin Paal, Carlos Wong Loi Sing, Premkoemar Jethoe, Cynthia Klein-Jules, Ilse Krenten, Achmed Neijhorst, Mohammed Imambaks, Nathalie Klaverweide en Soerdjdew Ramadhin, meldt Justitie & Politie. 

Minister Amoksi heeft de voorgedragen leden toegesproken en hen het vervolgtraject voorgehouden. In de eerste week van maart komt er een Franse delegatie naar Suriname om een training te verzorgen aan de leden. Dit was tijdens het bezoek van de Franse minister aan Suriname besproken. De Fransen hebben de nodige voorzieningen hiervoor getroffen. Amoksi gaf aan dat hij ook met Nederland heeft gesproken voor een inkijkstage.

Naast de Anti-Corruptie wet, moeten nog andere wetsproducten bijkomen, zoals de wet BOB, de Wet
op Publieke Informatie en de Privacy wet op Informatie. Deze wetsproducten zijn nodig om de commissie optimaal te laten functioneren. De commissie moet nu nog door de president geïnstalleerd worden, zodat zij formeel met de werkzaamheden kan beginnen.
Advertenties