Medeverdachte in zaak 'Bordo' in vrijheid gesteld
03 Feb, 00:57
foto


De 23-jarige Arnold L. is door het Openbaar Ministerie (OM) in vrijheid gesteld. Dit bevestigt zijn advocaat Arjan Ramlakhan tegenover Starnieuws. Hij werd ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan deelneming aan een criminele organisatie; het opzettelijk voorbereiden of bevorderen van enkele feiten omschreven in de Wet Verdovende Middelen en begunstiging.

In deze zaak is er een gerechtelijk vooronderzoek gevorderd door het OM. Nationaal en internationaal worden de verdachten Joël 'Bordo' Martinus en Clifton Jongaman ook opgespoord. Zij staan op de Interpol Red Notice lijst.

Ramlakhan zegt dat zijn cliënt nimmer de intentie heeft gehad en geen criminele handeling heeft verricht. Nog net vóór de indiening van een verzoekschrift ex art. 54a, heeft het OM zijn cliënt in vrijheid gesteld. Het OM vond, na nadere bestudering van het dossier, ook niet genoeg feiten en termen meer aanwezig om de verdachte langer in verzekering te stellen en stelde hem in vrijheid, deelt de advocaat mee. "Het advies is om gelijk een advocaat in de arm te nemen, zodra een persoon in verzekering is gesteld. Ook al is er een beperking opgelegd. Dit kan voorkomen dat verdachten onnodig in het gevang zitten", stelt Ramlakhan.

Martinus en Jongaman worden verdacht van medeplegen, medeplichtigheid tot moord, doodslag, deelneming aan een criminele organisatie, bedreiging met misdrijf, overtreding wet verdovende middelen en overtreding wet Money Laundering.
Advertenties

Tuesday 28 March
Monday 27 March
Sunday 26 March