2 verdachten cocaïnesmokkel in vis moeten voor de rechter
07 Jan 2023, 00:00
foto


In de 118 kilogram cocaïne die op 31 januari 2022 onderschept is in Nederland, heeft het Openbaar Ministerie (OM) twee verdachten gedagvaard om voor de rechter te verschijnen. De drugs was afkomstig uit Suriname.

De zaak dient op 20 januari. Een derde verdachte is nog voortvluchtig. Aan zijn aanhouding wordt gewerkt, deelt het OM mee. De drugs zijn aangetroffen in een vrachtzending met bevroren vis. Het spul is ontdekt op Schiphol tijdens de douanecontrole.

Na verkregen informatie van justitiële instanties in Nederland zijn verdachten in Suriname in beeld gebracht. De onderschepping van de drugs is ruim een maand later bekendgemaakt door de Koninklijke Marechaussee. Er is ook informatie uitgewisseld met Suriname wat heeft geleid tot de aanhouding van twee verdachten.

Starnieuws verneemt dat het gaat om een ondernemer die exporteur is en een werknemer. Bij het onderzoek ter terechtzitting moet hun mogelijke betrokkenheid bij de smokkel van de 118 kilo cocaïne blijken. In Nederland  zijn er geen aanhoudingen verricht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May