Santokhi: 2023 jaar van verlichting
01 Jan 2023, 16:33
foto
President Chan Santokhi spreekt de nieuwjaarsrede uit.


Dit jaar belooft president Chan Santokhi verlichting. De regering zal binnen de realiteit waarin we leven, elke dag weer zoeken naar opties om het leven dragelijk te maken. In zijn nieuwjaarsboodschap wijst het staatshoofd erop dat er daar geen magische formule voor is.

Het is de optelsom van een pakket, van maatregelen, die ons stapsgewijs naar betere tijden zal brengen met inspanning van alle betrokken partijen en eenieder. "Of het nu gaat om het beteugelen van de wisselkoersen, de inflatie, fiscale verlichtingen, prijscontroles en nieuwe investeringen." Volgens het staatshoofd zullen al deze stappen samen verlichting brengen voor de hele samenleving.

"Ons land heeft goede vooruitzichten, met een goed leven voor eenieder van ons. En we gaan nu op weg, naar het gericht, en stapsgewijs invullen, van die mogelijkheden in sectoren." De president stelt in het vooruitzicht dat de regering binnen de grenzen die het IMF stelt, zal zorgen voor de nodige financiele verlichting. Er zal vooral worden gefocust op personen met de laagste inkomens.

Subsidies op energie voor de hoogste inkomens worden afgebouwd, maar de laagste inkomens zullen verlichting krijgen met subject subsidie, kondigt het staatshoofd aan. De Omzetbelasting wordt afgeschaft. Personen met een belastbaar inkomen onder de SRD 7.500 per maand worden vrijgesteld van loonbelasting. Sociale voorzieningen worden opgetrokken met SRD 1.800.

De focus van de regering ligt dit jaar op het realisteren van projecten en investeringen die weer groei van de economie moeten brengen. Santokhi is zelfverzekerd dat dat ze de job die ze moeten klaren, succesvol zullen afronden. Hij onderkent dat er hard gewerkt moet worden om het werk dat in 2022 niet is afgemaakt, gezamenlijk af te maken.


Advertenties