Doekhie ontevreden over vonnis; tekent hoger beroep aan
17 Dec 2022, 00:58
foto
Rachied Doekhie


Ex-Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) is helemaal niet tevreden met het vonnis van rechter Dayanand Bandhoe in het bodemgeschil in de Mathoera-zaak. Hij heeft via zijn advocaat Nailah van Dijk hoger beroep aangetekend. Doekhie zegt aan Starnieuws dat hij de rechter als instituut niet bespreekt, maar als mens wel. De magistraat heeft niet eens het fatsoen genomen om hem te horen of een comparitie te gelasten. "Hij gaat voorbij aan alle bewijsstukken die bij de notaris zijn vastgelegd", stelt Doekhie. De rechter heeft hem gevonnist en hij moet 'sorry' zeggen tegen Krishna Mathoera (VHP).

Mathoera merkte tegenover Starnieuws op dat zij heel content is met de uitspraak in deze zaak die ruim zeven jaar geduurd heeft. “Het vonnis heeft bevestigd, dat Doekhie aan het liegen was en dat mijn zoon geen moordenaar is en wijlen mijn echtgenoot geen crimineel”, stelt Mathoera. Doekhie meent dat Mathoera "eindelijk een rechter heeft gevonden die het karweitje wilde wassen". Hij is benieuwd naar hoe deze zaak zal eindigen, want er moet hoger beroep komen in de zaak.

Doekhie vraagt zich af of de rechter wel op de hoogte is van de Wet Melding Ongebruikelijke Transacties. Hij kan zich niet voorstellen dat de rechter hem veroordeeld heeft om Mathoera 5.000 euro te betalen. "Hoe kan de rechter beslissen dat de ene burger de andere in valuta moet betalen!". Doekhie vraagt zich af of de rechter de wetten van het land wel kent. Hij twijfelt ernstig aan de kwaliteit van de rechter, gezien het feit dat hij alle bewijsstukken en verklaringen naast zich neergelegd heeft.

De politicus voert aan dat hij als Assembleelid toen zijn werk heeft gedaan. Een aantal van de zaken heeft hij ook indertijd in De Nationale Assemblee aangehaald. Een ander deel heeft hij op het politieke podium in Nickerie gezegd, nadat ook Nickerianen de zaken rond Mathoera hadden aangekaart. Doekhie merkt op dat hij gewerkt heeft op basis van getuigenverklaringen, die ook bij de notaris zijn bekrachtigd. Doekhie blijft erbij dat er duistere zaken hebben plaatsgevonden, maar de rechter vindt dat er geen bewijzen zijn. "Een volksvertegenwoordiger die zijn werk gedaan heeft, wordt gevonnist", klaagt Doekhie. "Ik weet niet waar ze de rechter hebben gevonden", zegt Doekhie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May