Cadetten Militaire Academie ronden rimboetraining af
10 Dec 2022, 06:48
foto
De 17 cadetten van de officiers bacheloropleiding (Infanterie/Logistiek 2019-01) van de Militaire Academie.(Foto's: Defensie)


De 10 dagen durende rimboetraining van 17 cadetten van de officiers bacheloropleiding (Infanterie/Logistiek 2019-01) van de Militaire Academie is achter de rug. De cadetten hebben hun vaardigheden in overlevingstactieken, bivakaspecten en reactie-schieten aangescherpt tijdens de training en eindoefening te Kamp Monsanto, Bosbivak (BBZ) en omgeving.

De training was onderdeel van het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO).Het doel van zo een veldoefening is om de cadetten de nodige kennis en vaardigheden van het gevecht bij te brengen op individueel en pelotonsniveau, door zoveel als mogelijk de realiteit na te bootsen onder zware fysieke en mentale druk”, zegt majoor Irish Sanches, commandant van de Militaire Academie.

Voor de cadetten volgt nu de stageperiode. Tijdens en na de stage zitten ze dan in de afstudeerfase. In totaal volgen 19 cadetten de opleiding. 2 cadetten van de opleiding (Infanterie) zijn eerder in Jamaica getraind. Hun stage is reeds achter de rug en zij zijn momenteel al bezig met hun afstudeerthesis. De veldoefening, die op 28 november 2022 van start ging, stond onder leiding van kapitein Jermain Fraser, meldt de voorlichting van Defensie.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April