Politiebericht over dodelijk incident bij supermarkt
08 Dec, 21:04
foto


Edward Koedemoesoe (47), die geestelijk beperkt was, is na een schietincident woensdag bij een supermarkt aan de Indira Gandhiweg overleden. De politie van Lelydorp heeft bij aankomst ter plekke aangetroffen de 31-jarige BBS’er J.M. en het slachtoffer dat niet aanspreekbaar was.

Het voorlopige onderzoek wees uit dat J.M. met een vriend de winkel was binnengestapt. Terwijl de vriend met de winkelier communiceerde, liep de BBS’er in de winkel rond. Op een gegeven moment stapte een agressieve man gewapend met een scherp voorwerp de winkel binnen die vervolgens met J.M. in botsing kwam, meldt de politie Public Relations.

Om erger te voorkomen liep J.M. naar buiten, maar bij de ingang van de winkel merkte hij op dat de agressieve man met het scherp voorwerp op hem afkwam. De BBS’er liep naar achteren en haalde voor zijn veiligheid zijn dienstwapen tevoorschijn. Desondanks bleef Edward op hem afkomen, waardoor hij genoodzaakt was vuurwapengeweld te gebruiken. De man werd daarbij geraakt in zijn buikstreek.

Bij aankomst van de ambulance, constateerde het ambulancepersoneel dat Koedemoesoe geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. Het ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie  door de politie ter obductie in beslag genomen.

Hangende het onderzoek is J.M. in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Advertenties

Monday 30 January
Sunday 29 January
Saturday 28 January