Politiebericht over brute roofoverval Langatabiki
06 Dec 2022, 09:45
foto


Bij een gewapende roofoverval te Weg naar Langatabiki is Lin Yuliang (56) komen te overlijden.  De politie trof ter plekke twee slachtoffers aan. De wetsdienaren troffen het lijk van Lin nog geen 30 meters verwijderd van de weg aan in het bos. Het ontzielde lichaam vertoonde een schotwond aan de rechterborst.

De slachtoffers zaten in een pick-up op weg richting Moengo. Op een bepaald moment kwamen er vijf gewapende en gemaskerde verdachten met jachtgeweren en vuistvuurwapens op de weg, die schoten losten op hun voertuig. Zowel de bestuurder als de twee mede inzittenden raakten gewond. Ze brachten het voertuig tot stilstand, waarbij de daders de autobestuurder R.K. en de mede-inzittende D.B. naar een zijweg brachten en hen gekneveld in een bosschage achterlieten. De slachtoffers zijn medisch behandeld, meldt de politie Public Relations.

Na de daad gingen de verdachten ervandoor met een onbekend geldbedrag in SRD en Amerikaanse dollars, een hoeveelheid ruw goud en de pick-up. Het voertuig dat een aantal kogel- en hagelinslagen vertoonde, werd nabij km 10 door de politie aangetroffen, waarbij het linker wiel was los geraakt.

Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March