Fernandes Kerstbrood Festijn brengt veel mensen op de been
05 Dec, 10:38
foto
Met een kerstbrood van vijf meter wordt het voorraad aangevuld tijdens het druk bezochte Fernandes Kerstbrood Festijn. (Foto's: René Gompers)


Meer dan 12.000 personen hebben zondag deelgenomen aan het Fernandes Kerstbrood Festijn. "Hiermee hebben we kerst ingeluid in Suriname," deelt Rufin Bajnath, directeur van  Fernandes Bakkerij, mee. Op verschillende locaties is dagen vóór en tijdens het evenement, samen 60 meters aan kerstbrood gesneden, belegd met kaas en verdeeld onder bezoekers.

Het festijn is gehouden bij de International Mall of Suriname (IMS), aan de Ringweg. Er zijn ook andere activiteiten geweest zoals fotoshoots, de kerstman en spelletjes. Bij het spelen zijn er altijd winnaars geweest. De prijzen zijn verschillende Fernandes producten geweest. Om deel uit te maken van de 'fesa' moest er geregistreerd worden. Hele gezinnen zijn op de been geweest.

"We hebben meer dan 12.000 mensen op de been gehad, dat is wat we geregistreerd hebben," geeft Bajnath aan. "De registratie was nodig om alles zo ordelijk mogelijk te laten verlopen. Dit (de IMS) is een leuke locatie, het is gemakkelijk bereikbaar en er is genoeg parkeerplek. We doen elk jaar een ander concept en deze is ook aangeslagen."

Met 'Fernandesman' op de foto.

Het kerstbrood bleef niet lang staan nadat het gesneden, belegd en opgediend was. Voordat de 'volgende vloot' gereed was werden ze snel uit de dienbladen gegrist. Bescheiden hoefde men niet te zijn, men mocht zoveel pakken als men kon.  
"We worden 60 jaar en hebben gemeend om het nu al te vieren," geeft Bajnath aan. "We hebben op verschillende momenten totaal 60 meters aan kerstbrood gesneden. Dat doen we volgend  jaar weer. Hoe en waar wordt een verrassing."

Advertenties

Friday 27 January
Thursday 26 January
Wednesday 25 January