IGS: Suriname volleybalkampioen bij meisjes én jongens
28 Nov 2022, 00:58
foto
Suriname is bij de meisjes én jongens kampioen geworden op het onderdeel Volleybal tijdens de Inter-Guyanese Spelen. (Foto: Directoraat Sportzaken)


Suriname is bij de meisjes én jongens volleybalkampioen geworden tijdens de Inter-Guyanese Spelen (IGS) die zondag zijn afgesloten in het buurland Guyana. Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport die de verrichtingen van de scholieren volgt, is tevreden over de geleverde prestaties. Dit is waarvoor haar ministerie zich in de afgelopen maanden heeft ingezet.

De meisjes versloegen hun leeftijdsgenoten op zaterdag voor de 2e keer met 3 – 0 (25 – 9/25 – 10/ 25 – 21). Hoofdcoach Claudius Straal had wat meer tegenstand verwacht, maar is blij dat deze meisjes de gelegenheid hebben gehad om te spelen. Het vormt sowieso een basis voor een ander internationaal meetmoment. Bij de jongens was het hetzelfde spelbeeld als de vorige wedstrijd, echter was de ploeg beter uitgerust dan de eerste wedstrijd, volgens de hoofdcoach. De korte rust van donderdag op vrijdag had de jongens nl. parten gespeeld. Zondag werd gewonnen met 3 – 0 (25 – 21/ 25 - 20/ 25 – 21).   
                                  
Suriname was met badminton de betere over Guyana in deze tweelanden ontmoeting. De eerste ontmoeting werd een 5 – 0 overwinning. Op de eerste zwemdag vergaarde Guyana de meeste punten. Suriname veroverde in totaal 3x goud, 7x zilver en 5x brons. De gouden medailles waren voor Amayra Macrooy op de 200m Individuele wisselslag in een tijd van 2.51.56 min. Sean Lioe A Njie op de 100m borst in een tijd van 1.17.12 en Ferranto Stuger op de 50m vlinderslag in een tijd van 26.52 sec.

Het was overigens ook een goede dag voor de tennisselectie die dit onderdeel won van Guyana. In totaal zijn 18 partijen, 12 singles en 6 doubles, gespeeld waarvan Suriname 11 won en Guyana 7. Tennis is nieuw in de IGS en de U-19 jongens en meisjes hebben een goed debuut gemaakt, meldt Wilfred Gallant vanuit Guyana.

De voetbalmeisjes hebben ook hun tweede wedstrijd verloren tegen Guyana. Was het vrijdag een 2 – 1 verlies, zaterdag kwam Suriname niet eens tot scoren. Op het veld in het Leonora atletiek stadion werd het 2 – 0 voor de gastvrouwen. Suriname verliest dus op dit onderdeel. Het enige doelpunt kwam van Saveira Gallant. Ook geen prijzen voor de tafeltennisers van Suriname. Het was verwachtbaar dat de vrij jonge deelnemers het zouden afleggen tegen het sterke Guyana. Het is een goed meetmoment geweest voor de voor het grootse deel uit Nickerie afkomstige spelers.

Er was een overtuigende winst voor de basketbalmeisjes tegen Frans-Guyana. Een dag eerder werd Guyana met 103 – 61 verslagen, zondag wonnen de meisjes 63 – 41 van de oosterburen en werden zodoende kampioen op dit onderdeel. De jongens daarentegen hebben eergisteren een eerste stap gemaakt in die richting door Frans-Guyana met 73 – 56 te winnen. De laatste wedstrijd is zondag tegen gastland Guyana.

Wat atletiek betreft waren er op de tweede dag minder medailles voor Suriname, er zijn een zilveren, en drie bronzen medailles behaald.
Advertenties

Wednesday 18 September
Tuesday 17 September
Monday 16 September