Saoedi-Arabië stunt niet tegen Polen, 0-2
26 Nov 2022, 12:09
foto
Wojciech Szczesny kan tot twee keer toe voorkomen dat de penalty van Salem Al Dawsari in de netten belandt. (Getty Images)


Saoedi-Arabië heeft de stunt tegen Argentinië niet kunnen herhalen. In het Education City Stadium heeft het defensieve Polen twee doelpunten gescoord. Het lukte Saoedi-Arabië niet om een aansluitingstreffer te maken. De 34-jarige Poolse aanvoerder Robert Lewandowski heeft zijn eerste WK-goal te pakken. Hij speelde eerder al vijf WK-wedstrijden. Polen die gelijk speelde tegen Mexico heeft nu vier punten uit twee wedstrijden, terwijl Saoedi-Arabië er drie heeft.

De wedstrijd begint frustrerend voor Lewandowski die tegen Mexico een penalty miste. De Poolse kapitein kan nauwelijks in het spel worden betrokken en moet tot op de eigen helft terugvallen om de bal af en toe eens te voelen. Als hij dichtbij het Saoedische doel een duel van Ali Al Bulayhi wint, wordt hij afgefloten.

Polen komt even onder Saoedische druk. Matty Cash versiert een hoekschop, die door Piotr Zielinsi voor doel wordt gebracht. Krystian Bielik kan gevaarlijk koppen en het is spits Saleh Al Shehri die zijn doelman met het hoofd moet bijstaan. De Polen komen ondanks de Saoedisch druk op voorsprong via Zielinski. Lewandowski stelt zich gevaarlijk op, maar raakt niet voorbij keeper Mohammed Al Owais. In de rebound valt de bal voor de voet van Zielinski. De 28-jarige middenvelder van Napoli twijfelt niet en knalt hard binnen.

Op slag van rust wordt Al Shehri op de enkel gepakt door Bielik. Na overleg met de VAR wijst scheidsrechter naar de stip. Salem Al Dawsari plaatst zich achter de bal en Wojciech Szczesny redt. De rebound door Mohammed Al Burayk wordt briljant over de lat getikt door Szczesny.

Saoedi-Arabië gaat in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Al Shehri dringt diep door tot in het Poolse strafschopgebied, maar hij komt te vallen. Een schot van Al Dawsari krijgt Szczesny in zijn weg. Saoedi-Arabië wil snel scoren. Na een goede combinatie met Salem Al Dawsari besluit Feras Al Brikan over te schieten. Saoedi-Arabië heeft wat in petto en het team gaat er voor. In hun eerste optreden verrasten ze Argentinië door van een achterstand terug te komen en de wedstrijd te winnen.

Aanvoerder Al Dawsari laat schitterend voetenwerk zien om de bal vast te houden en Al Brikan via het linkerkanaal vrij te geven. Hij pakt de inspanning met zijn linkervoet, maar snijdt hem over de lat. Wat een doelpunt zou dit zijn geweest! Het gaat steeds beter voor de Saoedi-Arabië. Ze creëren openingen. Het wordt een aanval tegen defensie strijd.

Pogingen van Arkadiusz Milik en Lewandowski spatten uiteen op het doellat van Saoedi-Arabië. Uiteindelijk krijgt Lewandowski toch zijn WK-goal (82'). Abdullelah Al-Malki gaat aan het knoeien achterin. Hij laat zich simpel de bal afsnoepen door Lewandowski, die alleen op doel af kan en de bal onder Al-Owais in de netten steekt.

De 34-jarige Poolse aanvoerder Robert Lewandowski heeft zijn eerste WK-goal te pakken. (Foto: AP)

Saudi-Arabië blijft tot in de laatste minuten proberen. Mohammed Kanno probeert binnen de verre paal te krullen, maar krijgt er net niet genoeg buiging op om het doel te raken. Szczesny was verslagen.
Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March