Protestactie: Vakbondsleiders stellen president ultimatum
18 Nov, 13:10
foto
De groep mensen die protesteert tegen het beleid van de regering bij het Kabinet van de President. Zij hebben daar een open brief met eisen overhandigd. (Foto's: René Gompers)


De groep onder leiding van vakbondsleider Ronald Hooghart (CLO) en Michael Sallons hebben president Chan Santokhi een ultimatum gesteld tot woensdag 23 november. Hij moet een waslijst van zaken inwilligen om het leven van het volk draaglijk te maken. De open brief is in ontvangst genomen door de directeur van het Kabinet van de President, Adjay Moensi. De brief wordt ondersteund door diverse vakbondsleiders, onder wie Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond en Rodney Cairo van de militaire vakbond. Maandag zal er weer worden geprotesteerd bij het Onafhankelijkheidsplein.

De koers moet terug naar het niveau van SRD 7.52 voor de US-dollar. De brandstofprijs moet beneden het niveau van SRD 7.52 een liter. Betaalbaar maken van de eerste levensbehoeften. Het stopzetten van het IMF-programma. Terugdraaien van de moordende nutstarieven. Het betaalbaar maken van onderwijs en het garanderen van medische voorzieningen voor alle Surinamers. Het ter beschikking stellen van bouwkavels voor studenten en woningzoekenden en gratis busvervoer voor studenten. Diverse misstanden moeten worden onderzocht. Ook moeten de hoofdinspecteurs van politie, Raoul Hellings en Sergio Gentle, die ontslagen zijn, onmiddellijk in ere worden hersteld.

De brief wordt in ontvangst genomen door Adjay Moensi, directeur kabinet president.

De eis van de groep is om de gedane beloften vóór de verkiezing van 2020 in te lossen. Het volk lijdt honger. De beloofde redding is niet gekomen. De groep vandaag was aanmerkelijk kleiner dan gisteren. De vakbondsleiders hebben de verwachting dat de groep zal aanzwellen. Voor maandag zijn ook alle politieke partijen opgeroepen om de strijd te ondersteunen. Hooghart vindt dat de president liever kan opstappen, want hij is niet in staat het land tot grotere hoogten te brengen.

U kunt de brief hier downloaden.
pdf-icon.gif brief_1.jpg     pdf-icon.gif brief_2.jpg                
Advertenties

Saturday 28 January
Friday 27 January
Thursday 26 January
Wednesday 25 January