Reactie VHP: Staatsmiddelen naar VHP-gelieerde groep
09 Oct 2022, 18:31
foto


Op 7 oktober verscheen een bericht van de NDP op Starnieuws dat regering Santokhi-Brunswijk een discutabele intentie heeft om middels de ontwerpwet, de Belastingautoriteit, wederom staatsinkomsten naar private onafhankelijke entiteiten te sluizen en buiten het zicht van wettelijke controlerende instanties te houden.

In de periode 2010-2020 heeft de NDP juist niets gedaan aan de Belastingdienst en de Douane. Geen directeur, geen versterking technisch bijstand, geen eigen douanegebouw, geen investering in wetgeving, geen BTW, geen nieuwe heffings- en inningsmiddelen etc. De huidige regering is juist binnen de 27 maanden gekomen met een aangepaste wetgeving waarbij de BTW is goedgekeurd en de belastingdienst versterkt wordt met technische bijstand. Deze regering wil juist  investeren in de verzelfstandiging van de belastingdienst. Er wordt hiervoor ruim 6 maanden uitgetrokken.

In hetzelfde artikel wordt de VHP beschuldigd dat het de zoveelste poging is om staatsmiddelen in handen te brengen van een kleine onzichtbare groep gelieerd aan de VHP, binnen en buiten Suriname. Als partij zijn we niet verbaasd van zulke absurde opmerkingen, we zijn gewend aan de valse beschuldigingen van de NDP. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

Het is alom bekend dat de NDP zich vaak schuldig maakt aan onoorbare praktijken als ze aan de macht is, dan durft zij de VHP te verwijten van onfatsoenlijk gedrag. Als één politieke partij die heel ver moet blijven van de staatsmiddelen, is dat de NDP. Er zijn voorbeelden te over. Zo zei Frank Playfair ooit, toen lid van de DNA dat de US dollars uit het raam van het ministerie van Financiën vliegen als de NDP aan de macht is. Dit zegt al genoeg over de NDP.

Deze regering heeft tijdens persconferenties en in het parlement uitentreuren uitgelegd dat Surfin niet bestaat en dat HPSG is niet doorgegaan. Suriname heeft geen enkel cent betaald, Suriname heeft geen financiële schade geleden, er is ook geen enkele info onthouden. Om populistisch te zijn had de NDP, het Openbaar Ministerie gevraagd, onderzoek in te stellen over Surfin en HPSG.

Na het onderzoek heeft de PG in een nette brief de NDP geantwoord dat er helemaal geen sprake is van fraude. Natuurlijk was de NDP niet blij met het antwoord. Na het antwoord van de PG, zocht de NDP, naar een zondebok en die vond zij in het Openbaar Ministerie. Ze verweet het Openbaar Ministerie van partijdigheid. Dat is heel triest, zo diep is de NDP gevallen.  
 
De VHP wil de NDP wakker schudden en vragen om de platte retoriek van goedkoop politiek te verlaten, middels de volgende de feiten: de twee monetaristen van de NDP regering, Hoefdraad en Van Trikt, zijn gevonnist vanwege plundering van de staatsmiddelen. De paarse partij praat niet over de handelingen van Kromosoeto en een accountant van de CBvS, die gevonnist zijn vanwege fraude. De NDP is vergeten hoe vrienden van Hoefdraad huis gehouden hebben bij de moederbank waarbij ruim 5 jaren geen jaarrekeningen zijn samengesteld. Dit zijn maar enkele feiten die in de vonnissen staan. De NDP lijdt aan geheugenverlies.

Hier een staaltje van meedogenloosheid: “De toenmalige president van Suriname, Bouterse, heeft op 10 juli 2020 persoonlijk per brief aan directeur Kromosoeto van SPSB de opdracht gegeven om SRD 272 miljoen over te boeken zodat salarissen en vakantiegeld niet uitbetaald konden worden”. De VHP heeft desondanks het volk niet in de steek gelaten en de salarissen, vakantiegeld, AOV, pensioenen en subsidies tijdig kunnen betalen. Dan predikt de NDP dat ze opkomt voor het volk.

Geen Tralala economie

De VHP geeft de garantie dat er een anti-corruptiebeleid wordt gevoerd, waarbij alle economische instituten als rekenkamer, clad, OM, belastingdienst, juist worden versterkt. Er zullen geen staatsmiddelen naar politici gaan zoals dat binnen de NDP is toegegaan, geregisseerd door NDP-er Hoefdraad en georkestreerd door Ocer. De VHP doet niet aan tralala economie en is serieus bezig om de economie socialer te maken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May