Staatsolie gaat Demerara-areaal nog dit jaar veilen
06 Oct 2022, 00:00
foto


Staatsolie is van plan om in het vierde kwartaal van 2022 een veiling te openen voor het Demerara-areaal in het diepzeegebied. Vertegenwoordigers van Staatsolie maakten dit bekend tijdens de Guyana Basins Summit (GBS) 2022 die momenteel wordt gehouden in de Pegasus Suites in Guyana. De driedaagse Summit verkent de ontwikkelingen en kansen op het gebied van olie, gas en energie in Guyana, Suriname en Frans-Guyana.

Het Demerara areaal beslaat zo'n 43.000 vierkante kilometer (km2) met waterdiepten tussen 500 en 3.000 meter. Het blok wordt gecontroleerd door Staatsolie en in de afgelopen drie jaar zijn er slechts vier putten geboord: GVN-1, ANA-1A, ARA-1 en de Demerara A2-1.

Staatsolie is van plan om dit jaar verschillende andere diepwaterblokken te veilen, samen met een geplande veiling van ondiepwaterblokken in 2023. In die biedronde zal zo'n acht miljoen hectare ondiepwaterblokken worden geveild, een klein deel van Suriname's offshore-areaal dat open overblijft.

Het heeft momenteel meer dan 60% van zijn offshore-areaal zonder vergunning.

Een recente olievondst in Blok 58 van Suriname brengt het aantal winbare hulpbronnen op meer dan vijf miljard vaten olie-equivalent, maar dat aantal is slechts een kleine fractie van naar wat er wordt aangenomen, in het Surinamebekken zit.

Seismische gegevens verkregen door Staatsolie, suggereren dat het Surinamebekken ongeveer 30 miljard vaten olie-equivalent bevat.
Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December
Sunday 03 December