Ondernemer wil 3 miljoen euro investeren in voederadditieven
05 Oct, 02:56
foto
President Chan Santokhi begroet directeur-eigenaar Henry van den Bighelaar van Sylda Holding BV. De ondernemer wil een fabriek opzetten in Suriname voor voederadditieven.


Sylda Holding BV uit Nederland wil in Suriname diervoederadditieven produceren voor de Noord- en Zuid-Amerikaanse landbouwindustrie. Daarvoor wordt een fabriek opgezet. De voedingssupplementen zullen vooral als vervanging dienen van antibiotica. Directeur-eigenaar Henry van den Bighelaar heeft gisteren een bezoek gebracht aan president Chan Santokhi. In eerste fase wil de ondernemer ruim 3 miljoen euro investeren. 40 Surinamers worden in dienst genomen. Het bedrijf wordt in een jaar van de grond gestampt.

Tijdens de ontmoeting met de president heeft Van den Bighlaar de plannen en visie om in Suriname te investeren gepresenteerd. Van den Bighelaar merkt op dat er in diervoeding te veel preventie antibiotica is verwerkt. “Dit zodat de dieren harder groeien. Economisch is het zeer rendabel, maar milieutechnisch zeer slecht.” Antibiotica in de voedselketen kan zorgen voor resistentie voor dit geneesmiddel.

De voedingssupplementen die de ondernemer zal produceren, moeten ervoor zorgen dat de toepassing van antibiotica flink verminderd of vermeden kan worden in de agrosector, meldt de Communicatiedienst. Van den Bighelaar zegt dat president Santokhi alle medewerking heeft toegezegd.
Advertenties

Friday 27 January
Thursday 26 January
Wednesday 25 January